Cursus: NVKS: van Novak kwaliteitshandboek naar kwaliteitssysteem

wanneer? 12 december 2017 09:30
waar? Nieuwegein
kosten? De prijs voor Novak-leden is € 350,00, niet-leden betalen € 400,00 (exclusief btw).

De cursus ‘NVKS: van Novak kwaliteitshandboek naar kwaliteitssysteem’ is gericht op mkb-accountants die binnen het kantoor verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de NVKS en (vanuit de NVKS bezien) aankomend kwaliteitsbepalers.

 

Vanaf 1 januari 2018 dienen de Nadere Voorschriften Kwaliteitssystemen (NVKS) binnen uw accountantskantoor te worden toegepast. Voorafgaand hieraan dient u de NVKS te implementeren. Hiervoor dient u de NVKS te kennen en te begrijpen om de juiste keuzes voor uw kantoor te kunnen maken.

 

Afhankelijk van de aard en omvang van uw kantoor dient u vervolgens uw huidige stelsel van kwaliteitsbeheersing dat gebaseerd is op de NVAK (aav/ass) om te bouwen naar een kwaliteitssysteem dat gebaseerd is op de NVKS of dient u uw kantoor in te richten op basis van het verlicht regime dat de NVKS kent voor kleine kantoren.

 

Na afloop van deze cursus heeft u inzicht in de vereisten vanuit de NVKS en de te nemen initiële stappen voor uw kantoor. Tevens heeft u inzicht gekregen om uw huidige stelsel van kwaliteitsbeheersing (bijvoorbeeld op basis van het Novak Kwaliteitshandboek) ‘NVKS-compliant’ te maken. Met betrekking tot het verlicht regime heeft u inzicht gekregen in de vereisten en hetgeen dit regime van uw kantoor vraagt. Tot slot heeft u inzicht gekregen in de wijze waarop u het kwaliteitssystemen jaarlijks dient te evalueren en zo nodig aan te passen.

 

Onderwerpen

 

Deel 1

- Inleiding cursus en verwachtingen;

- De NVKS: inhoudelijke behandeling in het licht van mkb-accountantskantoren. Wat betekent de NVKS concreet voor uw kantoor?;

- Het verlicht regime voor kleine accountantskantoren. Wanneer kunt/wilt u hiervoor kiezen?.

 

Deel 2

- De initiële stappen om de NVKS te kunnen implementeren (waaronder onderwerpen als formuleren kwaliteitsambitie, opzetten kwaliteitsbeleid inclusief doelstellingen en risico-analyse);

- Het opzetten/aanpassen van het stelsel van kwaliteitsbeheersing op basis van de initiële stappen in combinatie met het Novak Kwaliteitssysteem (voorheen het Novak Kwaliteitshandboek);

- Het periodiek monitoren en evalueren van het kwaliteitssysteem.

 

De cursus wordt verzorgd door Marcel Kurvers en Thijs van der Linden AA

 

Het aantal PE-uren (NBA) bedraagt 6.

 

Bijzonderheden
Deelnemers aan de NVKS-cursus dienen van een afgeronde samenstellingsopdracht een dossier mee te nemen. Dit kan zowel hardcopy als digitaal zijn. In het laatste geval dient de deelnemer wel een laptop mee te nemen waarop software is geïnstalleerd om het dossier te kunnen openen.

 

Prijzen
De prijs voor Novak-leden is € 350,00, niet-leden betalen € 400,00 (exclusief btw).

 

Datum
De cursus vindt plaats op:


14 november 2017 in Amersfoort (van 9.30 – 16.30 uur);
12 december in Nieuwegein  (van 9.30 uur – 16.30 uur).Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?