Benchmarkmiddag 2017

wanneer? 14 november 2017 14:30
waar? Rotterdam
kosten? € 175,- (deelnemende kantoren aan het benchmarkonderzoek ontvangen een toegangskaart gratis)

AMSTERDAM & ROTTERDAM - 'Waarde' is het thema van de benchmarkmiddag, die dit jaar op 2 november in Amsterdam en op 14 november in Rotterdam wordt gehouden. Tijdens de benchmarkmiddag, georganiseerd door Novak en Full•Finance Consultants, wordt andere stilgestaan bij de waardeontwikkeling van kantoren/klantportefeuilles, goodwill en overnames van kantoren. 

 

Anno 2017 ziet de economische wereld er heel anders uit dan een aantal jaren terug. Ook in de accountancy merken we een fors optimisme in de branche. Dit heeft niet alleen invloed op groei en de personeelskrapte, maar ook op de waarde van accountantskantoren. Deze waarde stond een aantal jaren geleden, na onder meer het 53-puntenplan van NBA en de behoudende externe financiering, onder druk.

 

Het programma ziet er als volgt uit.

 

14.30 uur: Ontvangst met koffie/thee

 

15.00 uur: Welkom door dagvoorzitter drs. Han Mesters, sectorbankier zakelijke dienstverlening ABN AMRO. Han zal de inleiding verzorgen op het thema en tevens zijn visie op de accountancybranche met u delen. Welke strategische ontwikkelingen die van invloed zijn op de branche en de waardeontwikkeling ziet Han de komende jaren?

 

15.40 uur: Drs. Marcel Maassen bespreekt de belangrijkste benchmarkresultaten. Daarnaast geeft hij een actuele stand van zaken van fusies en overnames in de accountancybranche vanuit zijn rol als fusie & overnamebegeleider in deze branche.

 

16.10 uur: Pauze

 

16.40 uur: Financiering anno 2017, wat zijn de aandachtspunten van een financier? Edwin van Nieuwenhuijzen en Jan Verwijs van ABN AMRO weten er alles van en zullen inzoomen op financieringsaspecten in de zakelijke dienstverlening. Aan bod komen goodwill-, vastgoed- en werkkapitaalfinanciering. Daarnaast is duurzaamheid een onderwerp dat bij financiering een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Uiteraard wordt ook daarover gesproken.

 

17.20 uur: Koert van der Bij AA RB, lid van de Raad van Bestuur van Alfa, is actief op het gebied van overnames. Koert zal ingaan op het beleid en op de manier waarop Alfa naar over te nemen partijen kijkt, en uiteraard hoe Alfa ‘waarde’ bepaalt.

 

18.00 uur: Vragenronde

 

18.15 uur: Borrel

 

De benchmarkmiddag levert 3 gecertificeerde PE-uren (NBA) op. RB in aanvraag. Kosten voor deelname bedragen € 175 (exclusief btw). Deelnemende kantoren aan het benchmarkonderzoek ontvangen een toegangskaart gratis.

 

Locatie

De bijeenkomst in Amsterdam vindt plaats in het Auditorium van ABN AMRO aan de Gustav Mahlerlaan 10 (Zuidas). De bijeenkomst in Rotterdam vindt plaats in het Maasgebouw bij De Kuip: Van Zandvlietplein 1. 

 

Inschrijven

Inschrijven kan door een e-mail met uw gegevens te sturen aan m.beugel@fullfinance.nl. Vermeld alstublieft uw gegevens en de locatie waar u zich voor inschrijft.

 

Tot in november!Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?