Postbachelor AA (accountancy) oriëntatie MKB

Iets voor u?
 • U heeft een hbo-bachelordiploma Accountancy (AC) inclusief OAT.
 • U heeft de ambitie om als gecertificeerd accountant te werken voor het MKB.
 • U wilt het MKB adviseren over administratieve, bedrijfseconomische en/of fiscale zaken.

Post bachelor accountancy

Het MKB beslaat ongeveer 99% van alle bedrijven in Nederland en AA-accountants zijn de adviseurs van deze ondernemers. Voordat u uzelf Accountant-Administratieconsulent (AA) mag noemen en kan gaan werken bij een accountant kantoor, dient u te zijn opgenomen in het register van de NBA. U wordt hierin opgenomen zodra u zowel een theoretische opleiding, als een praktijkopleiding heeft afgerond. Door middel van deze opleiding kunt u het theoretische gedeelte van deze eis in 2 jaar afronden. Als u gelijktijdig de praktijkopleiding doet, bent u na 3 jaar officieel Accountant-Administratieconsulent.

Doelgroep

U heeft een hbo-bachelordiploma Accountancy (AC) inclusief OAT en wilt van assistent accountant naar gecertificeerd accountant gaan werken voor het midden- en klein bedrijf. Indien u een ander relevant bachelordiploma heeft, kunt u het schakelprogramma accountancy oriëntatie MKB volgen.

Werkvorm

In deze post bachelor accountancy opleiding krijgt u alle kennis die nodig is om uiteindelijk het theoretisch getuigschrift in ontvangst te mogen nemen. Daarnaast streven wij ernaar om in deze theoretische post bachelor accountancy voldoende praktijkopdrachten te integreren. Daarom staat het tweede jaar meer in het teken van uw eigen praktijk. Door deze werkvorm maakt u al een start met de praktijkopleiding.

Studiebelasting

Deze postbacheloropleiding kent een doorlooptijd van 2 jaar. Daarnaast dient u rekening te houden met gemiddeld 5 uur zelfstudie per week.

Studiekosten

De prijs van de postbacheloropleiding AA bedraagt € 7.800,- (2 jaar). Deze prijs is exclusief deelname aan de landelijke examens, leermiddelen en deficiëntieprogramma indien van toepassing.

U heeft 3 betalingsmogelijkheden (exclusief deelname aan de landelijke examens, leermiddelen en deficiëntieprogramma indien van toepassing):

 • U kunt het cursusbedrag in 1 keer voldoen.
 • Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om in 2 termijnen van elk € 4.000,- of in 20 termijnen van elk € 410,- te betalen.
 • U kunt het cursusbedrag per module betalen:
  • A&A3: € 1.500,-
  • Risicogericht Samenstellen: € 1.500,-
  • Fiscaliteit 3: € 1.500,-
  • Internal Control en Accounting information Systems (ICAIS): € 1.500,-
  • Strategische Analyse: € 1.500,-
  • Bedrijfsovername: € 1.500,-

Diploma

Als u alle modules heeft afgerond en uw praktijkstage hebt doorlopen, mag u zich inschrijven in het accountantsregister van de NBA. U mag dan de titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren. Als u de postbacheloropleiding AA succesvol heeft afgerond ontvangt u een theoretisch getuigschrift.

Meer informatie of vragen?

Heeft u vragen over deze opleiding? Of kunt u advies gebruiken bij het maken van een keuze? Klik hier voor meer informatie.