Overleven als accountant? Wij gaan je helpen!

LEUSDEN - Dé toekomst bestaat niet. Hoe de wereld eruit ziet, hangt af van veel factoren die nog niet vastliggen. Het kan nog allerlei kanten op. Toch tekenen zich nu al enkele ontwikkelingen af waarvan kan worden gezegd dat ze de komende jaren van grote invloed zullen zijn.

In de accountancy is dat in elk geval de voortgaande digitalisering. Denk vooral aan de verdere automatisering van veel processen en andere vormen van robotisering en het toenemende belang van big data en kunstmatige intelligentie.

Door deze ontwikkelingen nu al te omarmen, kun je je voorbereiden op de toekomst. Niet door achter elke hype aan te lopen, maar door open te staan voor vernieuwingen die werkelijk verbeteringen kunnen opleveren. Niet door af te wachten tot deze vernieuwingen ingeburgerd zijn of zelfs alweer achterhaald, maar door voorop te lopen. En niet door paniekerig te reageren op elk nieuwtje, maar door met beleid te handelen. Kortom: door op tijd in te spelen op te de toekomst. Door nu al rustig innovatieve producten en diensten te ontwikkelen en processen te veranderen. Zodat je als het ware een voorschot op de toekomst kunt nemen, en klaar bent als deze zich aandient.

In deze survivalgids worden enkele ontwikkelingen die de komende jaren van grote invloed zullen zijn op de accountancy besproken. Het gaat vooral om de verdergaande digitalisering. Andere trends, met name het toenemend belang van allerlei andere ‘stakeholders’ dan de aandeelhouders komen ook aan de orde.

Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor jou als accountant? En hoe kun je er het beste op inspelen zodat je klaar bent voor alle veranderingen en dus ‘overleeft’ als accountant? Ook die vragen worden besproken in deze survivalgids.

Download de survivalgids voor accountants hier

Laatste nieuws