Voormalig accountant is uitdager Erdogan bij verkiezingen in Turkije

ISTANBUL - Oppositieleider Kemal Kilicdaroglu neemt het zondag in de tweede ronde van de verkiezingen in Turkije op tegen de Turkse president Erdogan. Erdogan staat vooralsnog op voorsprong. Mocht Kilicdaroglu winnen dan krijgt Turkije een voormalig accountant als president.

Kilicdaroglu, een Turkse econoom en sociaal-democratisch politicus, is de leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP) en is sinds 2010 leider van de oppositie in Turkije. Voordat hij de politiek inging was Kilicdaroglu ambtenaar. Kilicdaroglu studeerde economie aan de Ankara Academy of Economics and Commercial Sciences.

Na zijn studie ging Kilicdaroglu aan het werk bij het Turkse ministerie van Financiën. Later werd hij daar benoemd tot accountant en in 1983 tot plaatsvervangend directeur-generaal van de afdeling Belastingen van het ministerie. In 1991 werd Kilicdaroglu directeur-generaal van een Turkse sociale verzekeringsinstelling. In 1994 werd hij door het tijdschrift Ekonomik Trend uitgeroepen tot Ambtenaar van het Jaar.

Laatste nieuws