Exact CEO Paul Ramakers en Chief Product Officer Joep Hoeks delen visie op bijdrage software-innovatie aan toekomstbestendig groeien

17-05 12:25 | bron: AccountancyWorld

DELFT - Gisteren vond in Rotterdam Ahoy de 10e editie van Exact Live plaats, hét business event voor kleine en middelgrote bedrijven en hun accountant. Deze jubileumeditie staat in het teken van toekomstbestendig groeien als mens en als bedrijf met behulp van technologie. Chief Executive Officer (CEO) van softwareontwikkelaar Exact, Paul Ramakers, sprak er tijdens de keynote over marktontwikkelingen die impact hebben op het midden- en kleinbedrijf. De belangrijkste uitdagingen? De krapte op de arbeidsmarkt, de inzet van nieuwe technologieën en verantwoord ondernemen. Efficiënt werken is dan ook belangrijker dan ooit. Chief Product Officer (CPO) Joep Hoeks zoomde tijdens dezelfde sessie in op software-innovaties die daarbij kunnen helpen. Hij presenteerde vier uitgangspunten die bij Exact centraal staan als het gaat om de ontwikkeling van software: gebruiksvriendelijk, open, geïntegreerd en voorzien van no hands automatisering.  

Duizenden klanten en partners van Exact verzamelden zich gisteren in Rotterdam Ahoy voor het business event van het jaar: Exact Live. Het thema van de jubileumeditie was ‘Uitzicht begint met inzicht’ en dus werden er de hele dag volop inzichten gedeeld, zowel tijdens de vele kennis- en inspiratiesessies, als op de interactieve beursvloer van het event. 

Zakelijke uitdagingen 2023 vergroten noodzaak automatisering 

“Ondernemen is vooruitzien, alleen is dat best lastig in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen”, vertelt Paul Ramakers. “Denk aan de inflatie, de krapte op de arbeidsmarkt, technologische innovaties en verantwoord ondernemen. Het zijn thema’s die ons allemaal bezighouden. Ik hoor het niet alleen om mij heen, cijfers uit het Exact 2023 MKB Barometer onderzoek dat we in het voorjaar van 2023 hebben laten uitvoeren, bevestigen deze trends.”  Zo is het vinden van personeel voor 40% van de mkb’ers in ons land momenteel een grote zakelijke uitdaging. Iets dat een structureel probleem is geworden. 60% van de ondervraagden geeft aan dat verantwoord ondernemen een belangrijke bedrijfsdoelstelling is in 2023. Kijken we naar technologie, dan gelooft een ruime meerderheid van 58% dat technologische veranderingen de komende 3 jaar een sterk impact op de markt hebben. Paul: “Het zijn uitdagingen waar we ook binnen Exact mee bezig zijn, waar we actief werk van maken en waar we jullie vandaag mee hopen te inspireren.”  

Paul lichtte toe hoe Exact werk maakt van verantwoord ondernemen, hij vervolgt: “Wij hebben het doel om onze CO2-uitstoot in 2030 met 50% te verlagen ten opzichte van 2019. We reizen daarom veel minder en hebben zonnepanelen op de daken van onze kantoren. Maar verantwoord ondernemen gaat wat ons betreft verder dan duurzaamheid, we willen ook een bijdrage leveren aan de samenleving waarin we actief zijn. Daarom mogen al onze medewerkers drie werkdagen per jaar besteden aan vrijwilligerswerk naar keuze.” Waar het op technologische innovatie aankomt is Paul helder: “Efficiënter werken is absoluut een must met de huidige inflatie en krappe arbeidsmarkt. Digitalisering en automatisering kunnen daarbij helpen en daar zetten we bij Exact vol op in. Dagelijks werken meer dan 700 collega’s aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe softwareproducten waarmee we oplossingen kunnen bieden die de bedrijfsvoering van ondernemers en accountants verder kan optimaliseren.”  

Vier uitgangspunten bij softwareontwikkeling 

Chief Product Officer Joep Hoeks vervolgde de keynote en presenteerde de vier uitgangspunten die Exact hanteert als het gaat om de ontwikkeling van software. “Exact ontwikkelt gebruiksvriendelijke, open en geïntegreerde No Hands bedrijfssoftware”, zo sprak hij. “Gebruiksvriendelijk spreekt voor zich denk ik. Bij Exact ontwikkelen we cloud software die eenvoudig te gebruiken is en voorzien van een moderne gebruikersinterface. Met open bedoel ik de open architectuur die onze software heeft, daar maken we actief werk van. Hierdoor kunnen gebruikers van onze software makkelijk koppelingen maken met apps van andere aanbieders, zodat zij de software zelf op specifieke wensen kunnen aanpassen. Daarmee stimuleren we keuzevrijheid en samenwerking binnen de markt.” Geïntegreerd gaat om bieden van een om complete suite, van waaruit je naadloos kunt werken en waarin de wereld van financiële software en ERP verbonden is. Bovendien is het een solide en betrouwbare omgeving, waarbij Exact vraagstukken rond privacy en cyber security waarborgt. Tot slot No Hands automatisering. “Dit is de essentie van onze software, want we willen repeterende taken zoveel mogelijk automatiseren, waardoor onze klanten hun handen en tijd vrij hebben om te werken aan hun passies”, aldus Joep Hoeks.   

 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 mei Hoe NIS2 invloed heeft op jou als accountant
30 mei DNB: deeltijdwerkers willen meer werken tegen hogere beloning
30 mei Een stap vooruit: hoe je klanten gerichter bijstaat tijdens een consolidatie
30 mei Verdienmodel 1: uren-tarief “Uurtje – factuurtje
30 mei Adviescollege: regeldruk kostte Nederland opnieuw meer geld
30 mei Efficiëntie voor accountants | Data-driven, het nieuwe goud?
30 mei Duurzaamheid, wat betekent het eigenlijk?
30 mei Integrated accounting is de toekomst
26 mei Boekenonderzoek Belastingdienst leverde vorig jaar ruim 800 miljoen euro extra op
26 mei Credit Suisse verliest rechtszaak van Georgische miljardair
26 mei Voormalig accountant is uitdager Erdogan bij verkiezingen in Turkije
26 mei Waarom een accountancy dashboard werkt voor kantoren met ambitie
26 mei Knot wil dat ECB de rente tot en met juli blijft verhogen
26 mei Het DNA van de toekomstige mkb-accountant
26 mei 4 tips om te automatiseren met jouw accountantskantoor
25 mei Maximilian von Wels wint KPMG-RSM Sustainability Scriptieprijs
25 mei OpenAI vertrekt mogelijk uit EU bij te strenge regels
25 mei Onderzoek: aanpak banken van belastingontwijking nog onvoldoende
25 mei EU en Google werken aan voorlopige zelfregulering AI
25 mei Van klantgerichtheid tot diversificatie: vijf strategische richtlijnen voor succesvolle accountantskantoren
25 mei De Wwft in de praktijk - Casussen van het Bureau Financieel Toezicht (BFT)
24 mei Europese Commissie: Nederlandse overheid moet meer investeren
24 mei Circa 18.000 bedrijven hebben nog geen definitieve berekening NOW aangevraagd
24 mei Sanderink dient weer wrakingsverzoek in tegen rechters
24 mei Microsoft voegt zoekmachine Bing toe aan chatbot ChatGPT
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Advertentie
uw banner hier?