Veel voorkomende verstoringen in het samenstelproces!

VENRAY - Het samenstelproces, een proces dat we vaak bij accountantskantoren mogen doorlichten op het verbeterpotentieel. Het samenstelproces is bij veel MKB-kantoren een van de hoofdprocessen die plaatsvinden. Het is een “vast” proces/ procedure waarbij de accountant financiële informatie van een bedrijf verzamelt, verwerkt en presenteert in de vorm van een jaarrekening.

Omdat dit een van de belangrijkste processen is binnen een kantoor is het belangrijk dat dit proces zo gestroomlijnd mogelijk plaatsvindt. Hier gaan immers veel uren van de assistenten, relatiebeheerders accountants en fiscalisten in zitten. Ook de rol van de klant hierin is cruciaal.

Enkele belangrijke randvoorwaarden zijn, de accountant moet op verschillende punten bij verschillende stappen in het proces betrokken zijn/worden, de output, de jaarrekening moet voldoen aan de wet- en regelgeving en er gelden verschillende deadlines voor.

Met al deze stappen zien wij dat er in de praktijk nogal wat verstoringen voorkomen. Meer lezen over deze veel voorkomende verstoringen in het samenstelproces.

 

Bron: Management Kompasgroep B.V. - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws