Hamers vertrekt bij UBS

ZURICH - Na de overname van Credit Suisse door de eveneens Zwitserse bank UBS vertrekt topman Ralph Hamers bij UBS. Dat meldt UBS in een persbericht. Hamers, eerder topman van ING, zal vervangen worden door Sergio Ermotti.

Ermotte, nu topman van Swiss Re, is een bekende bij UBS. Eerder was hij tussen 2011 en 2020 al CEO van UBS. Hamers zal per 5 april vertrekken als topman, daarna zal hij echter zijn opvolger nog begeleiden in een overgangsperiode.

'De raad van bestuur heeft dit besluit genomen in het licht van de nieuwe uitdagingen en prioriteiten waarmee UBS na de aankondiging van de overname wordt geconfronteerd', aldus UBS in een verklaring.

Hamers geeft in een verklaring aan dat de integratie van Credit Suisse 'de belangrijkste taak van UBS' is, en dat hij alle vertrouwen in zijn opvolger heeft. 'Ik doe een stap opzij in het belang van de nieuwe gecombineerde entiteit en haar belanghebbenden, waaronder Zwitserland en haar financiële sector.'

Voorzitter van de raad van commissarissen Colm Kelleher stelt dat Hamers zijn werk 'uitstekend' heeft gedaan. "Onder zijn leiding heeft UBS de sterke punten opgebouwd die ons in staat hebben gesteld Credit Suisse te stabiliseren en te zorgen voor een succesvolle integratie', aldus Kelleher. Daarbij spreekt hij nu wel van 'nieuwe prioriteiten' in het licht van de overname. Om die aan te pakken, krijgt Ermotti het vertrouwen om de fusie tussen UBS en Credit Suisse verder uit te werken, 'die zo essentieel is voor de klanten, werknemers en beleggers van beide banken en voor Zwitserland".

Laatste nieuws