Uitzendkrachten draaiden vorig jaar minder uren

AMSTERDAM - Uitzendkrachten in Nederland hebben vorig jaar 6% minder uren gedraaid, aldus uitzendbrancheorganisatie ABU. Het jaar daarvoor was juist heel sterk. Dat had te maken met het economisch herstel na de coronacrisis.

Met name in de administratieve sector (min 16%) was er afgelopen jaar veel minder werk voor uitzendkrachten. In de technische sector werden 5% minder uren gedraaid. In de industrie was sprake van een stijging van 1%.

In de laatste periode van het jaar, die duurde van 5 december tot en met 1 januari, was er volgens ABU een daling van het aantal uren van 9% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet van de uitzendbranche is vorig jaar met 3% gestegen. De industriële sector leverde met een stijging van 9% de grootste bijdrage.

In 2021 liet de uitzendbranche een veel sterkere groei zien. Uitzendkrachten draaiden toen 15% meer uren, terwijl de omzet in de sector met 18% toenam. Het jaar daarvoor, in coronajaar 2020, liep de economie als gevolg van lockdowns terug en kwamen veel uitzendkrachten zonder werk te zitten.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws