Meer omzet voor Deloitte

AMSTERDAM - Deloitte Nederland heeft een omzet gerealiseerd van 1.270 miljard euro. Over het boekjaar 2021/2022 is dat een stijging van 23%. In het vorige boekjaar nam Deloitte Nederland al de kaap van 1 miljard euro aan omzet. Uit een toelichting van Hans Honig, CEO van Deloitte Nederland, blijkt dat de omzetgroei voor een deel komt uit het internationale netwerk. 

In tegenstelling tot de flink gestegen omzet is de winstgroei met 0,3% minimaal. De operationele winst is blijven steken op 212 miljoen euro. In het vorige boekjaar was de operationele winst iets lager (211,4 miljoen euro).

Deloitte wijt de zuinige winstgroei aan investeringen in personeel, digitalisering en duurzaamheid. Het personeelsbestand steeg met 256 tot krap 6.800. De uitstoot van CO2 werd verminderd met ruim 64%.

De omzet van de accountancy steeg met 28 miljoen euro tot 277,8 miljoen euro. Daarmee is accountancy nog steeds de tweede bron van inkomsten, voor Tax & Legal, risicoadvies en financieel advies, die bij Deloitte als aparte vormen van dienstverlening gelden. Deze diensten groeiden allemaal in omzet het afgelopen boekjaar.

De grootste groei kwam van de consultancy tak, die 122 miljoen euro meer omzet noteerde. De omzet van de consultancy nadert het half miljard (446,4 miljoen), nadat dit segment vorig jaar goed was voor een omzet van 323,7 miljoen euro.

Maar de kosten zijn meegegroeid in het vorige boekjaar. Voor het eerst duiken ook die over de 1 miljard euro heen (1.056,7 miljoen euro). Dat is 234,6 miljoen meer dan vorig boekjaar.

Toch is Deloitte topman Hans Honig tevreden. “Onze strategische keuzes om onze klanten te ondersteunen in hun transitie naar verduurzaming en digitalisering van hun businessmodellen hebben hun vruchten afgeworpen. Zo hebben wij niet alleen ingezet op ESG-rapportering en assurance, maar nadrukkelijk ook op de transitie in de economie rond thema’s als energie, voedsel, gezondheid en mobiliteit.”

Laatste nieuws