Omzet Deloitte Global stijgt met bijna twintig procent

LONDEN - De omzet van Deloitte Global is in het boekjaar dat eindigde op 31 mei 2022 gestegen tot 59,3 miljard dollar. Dat is een toename van 19,6% in lokale valuta en 18,1% in dollars. Dat meldt de Financial Times.

De omzetgroei is flink gestegen vergeleken met het vorige boekjaar, toen Deloitte nog 2,7% omzetgroei in lokale valuta en 5,5% in dollars noteerde. Deloitte rekent in zijn Deloitte Global Impact Report 2022 voor dat het in zeven jaar tijd een omzetgroei heeft laten zien van in totaal 24 miljard dollar (69%).

De consultancytak (24%) en financial advisory (23,3%) noteerden de grootste omzetgroei. Volgens Deloitte profiteert de consultancytak van de advisering op het vlak van digitale transformatie en verduurzaming. De divisie Audit en Assurance richt zich momenteel eveneens sterk op klimaat en duurzaamheid in de vorm van ESG-reporting.

Deloitte Global-topman Punit Renjen zegt erop te vertrouwen dat het bedrijf er dankzij zijn principes sterk voor staat, en ziet dit bewezen in hoe Deloitte de crises van deze tijd doorstaat. Renjen noemt in dat verband de pandemie, de geopolitieke instabiliteit, klimaatverandering en de huidige hoge inflatie.

"Door trouw te blijven aan ons doel om een impact te maken die ertoe doet, hebben onze mensen hun veerkracht getoond door flexibel te zijn en zich aan te passen om de uitdagingen van het afgelopen jaar aan te gaan, terwijl ze zich tegelijkertijd concentreerden op het bouwen van een betere toekomst, voor onze mensen, klanten en gemeenschappen", aldus de topman van Deloitte.

Laatste nieuws