Ageras Group neemt neobank Kontist over

BERLIJN - Met enthousiasme delen we dat Ageras Group, de Berlijnse neobank Kontist heeft overgenomen.

Ageras group biedt financiële services voor micro businesses, met meer dan een miljoen klanten verdeeld over twaalf markten in Europa en de VS. Sinds 2017 is Ageras actief in Duitsland met een marktplaats voor boekhouddiensten.

Met de overname van fintech bedrijf Kontist worden de diensten op de Duitse markt uitgebreid. Naast de online bankrekening biedt de Berlijnse fintech ook diensten aan zoals boekhoudkundige en fiscale oplossingen.

Ondanks de overname blijft de naam Kontist in gebruik. "Onze strategie is om lokale bedrijven over te nemen en hen te helpen groeien", zegt eigenaar Rico Andersen. De Berlijnse fintecht is een bekende naam in Duitsland en Ageras wil deze uitbouwen. De 150 medewerkers worden overgenomen en gaan in de toekomst samenwerken met de 350 Ageras-medewerkers.

In februari van dit jaar wist Ageras groep in een financieringsronde zo'n 30 miljoen euro op te halen. "Er is nu voldoende kapitaalbuffer aanwezig. De kansen zijn er en we plannen volgende acquisities" zegt Andersen.

 

Bron: Ageras - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws