Zuidas lastiger bereikbaar door werkzaamheden

AMSTERDAM - Door werkzaamheden bij Zuidasdok in Amsterdam is de komende elf dagen een deel van de snelwegen A4 en A10 Zuid dicht. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5.

De afsluiting, die geldt voor de A4 en de A10 Zuid richting Hengelo (A1) en Utrecht (A2) vanaf knooppunt Badhoevedorp tot de oprit S109 RAI, begint op 22 juli om 22.00 uur en duurt tot en met woensdag 3 augustus 05.00 uur. Station Zuid blijft in die periode wel bereikbaar per trein, maar met een aangepaste dienstregeling. Metro's en bussen rijden gewoon.

In de komende elf dagen wordt een nieuwe, tweede passage voor station Zuid gebouwd. Voor de fundering moet de A10 Zuid over een lengte van zo'n 100 meter worden afgegraven. Verder worden ook de metrosporen en -perrons aangepakt.

De werkzaamheden maken deel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Meer informatie over de werkzaamheden is beschikbaar via de website van Rijkswaterstaat.

Laatste nieuws