PwC’ers vliegen veel minder

AMSTERDAM - Bij PwC Nederland werd voor corona 34 keer per dag akkoord gegeven voor een zakelijke vlucht. Sinds corona is dat aantal fors gedaald, al loopt het de laatste tijd weer iets op. Maar PwC wil niet meer terug naar het oude normaal. Dat komt naar voren in een uitgebreid portret in het FD van de route van onder anderen PwC richting minder CO2-uitstoot.

PwC is een van de deelnemers van de coalitie Anders Reizen. Dat is een groep van 70 bedrijven en organisaties die zich committeren aan een gezamenlijk doel: het tot de helft reduceren van de CO2-uitstoot in 2030 ten opzichte van 2016. Bij PwC is 61% van het wagenpark al elektrisch.

Ook wat vliegen betreft gaat een terugkeer naar het oude normaal niet meer, aldus bestuurder Renate de Lange tegen het FD: ‘Waar we vroeger nog wel eens voor een korte meeting naar Zwitserland vlogen, doen we dat nu gewoon achter het scherm. Het scheelt ook in de werk-privé balans. Je houdt gewoon meer tijd over voor andere waardevolle zaken.’ 

Vliegen was goed voor 44% van de totale footprint van het kantoor, aldus PwC. Het structureel terugdringen van het zakelijk vliegen wordt nog wel een hele klus. Het kantoor kent enkele honderden veelvliegers, met name partners die een groot internationaal klantennetwerk hebben.

 

Bron: FD

Laatste nieuws