'Partners EY kunnen miljoenen verwachten door splitsing'

LONDEN - De wereldwijde splitsing van de controle- en adviestakken van EY die mogelijk ontstaat zou de partners bij het EY miljoenen opleveren. Duizenden partners krijgen door de beursgang van de consultancytak gemiddeld twee miljoen dollar. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van interne bedrijfsdocumenten en bronnen dichtbij EY.

EY zou vergevorderde plannen hebben voor een splitsing, die voor eind 2023 gepland zou staan. Voorlopig gaat het alleen om geruchten, maar toch komen er al steeds meer details naar buiten. Zo zou ongeveer 15% van de adviestak aan de beurs genoteerd worden, wat 10 miljard op zou moeten brengen. 70% blijft in handen van partners en de overige 15% van de aandelen gaat naar het personeel.

De hoogte van de uitkering hangt af van de senioriteit van partners, maar gemiddeld zou het om ongeveer twee miljard dollar gaan. De accountancytak wordt in de plannen omschreven als AssureCo, de adviestak als NewCo. De naam Ernst & Young blijft verbonden aan de accountancytak. Voor 4 juli wil de top van EY een definitief besluit nemen over de splitsing, daarna moeten de partners overtuigd worden. Deze zomer staan er over de hele wereld roadshows gepland en begin 2023 volgt er vervolgens een stemming onder de partners.

Laatste nieuws