Accountant, verras jij je klant met inzicht, overzicht en een moeiteloze samenwerking?

05-08 06:05 | bron: AccountancyWorld

DELFT - Dat je als accountant je zaken op orde hebt qua financiële kennis en kunde is voor een klant een vast gegeven. Waarmee kun je je dan wel onderscheiden, of beter nog, je klant verrassen? Kijk naar je eigen ervaringen. Bepalend voor een goede dienstverlening is meestal de manier waarop je als klant te woord wordt gestaan, je je gezien en gehoord voelt. Ook als accountant maakt een proactieve dienstverlening het verschil, samen met het feit dat je gebruikmaakt van moderne tools waardoor de klant de samenwerking met jou als moeiteloos en waardevol ervaart. Dat je de klant niet alleen laat weten dat er ook deze maand weer bonnetjes ontbreken, maar hem ook voorziet van verrassende inzichten en advies. Overtreft jouw kantoor de verwachtingen in de samenwerking met de klant?

Teamwork

Het voeren van een strakke administratie en het tijdig aanleveren van aangiftes en ander papierwerk is teamwork. En dan hebben we het over de samenwerking tussen de medewerkers van het kantoor onderling, maar ook de manier waarop de klant wordt geïnformeerd en bij de diverse activiteiten wordt betrokken. De ondernemers waar je voor werkt, zien hun financiële boekhouding in de meeste gevallen als een verplichte ‘tick in the box’ - aan jou de uitdaging om dit met zo min mogelijk moeite, goed te realiseren. Een klant wil het liefst weinig tijd besteden aan dit proces, dus de winst zit hem in het goed inrichten van de samenwerking. Zorg dat de klant nergens over na hoeft te denken, niet onnodig hoeft te zoeken en op elk moment precies weet waar hij aan toe is of wat er van hem wordt verwacht. Maar hoe doe je dat?

Door medewerkers én klanten samen te laten werken in hetzelfde systeem kun je miscommunicatie voorkomen, hoef je cijfers niet onnodig dubbel in te voeren en kun je het onderhanden werk op elk moment goed verdelen onder je medewerkers.

Voorkomen en faciliteren

Door medewerkers én klanten samen te laten werken in hetzelfde systeem kun je miscommunicatie voorkomen, hoef je cijfers niet onnodig dubbel in te voeren en kun je het onderhanden werk op elk moment goed verdelen onder je medewerkers. Daarmee maak je optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit van je kantoor en laat je waar mogelijk de klant zelf ook werkzaamheden uitvoeren. Het invoeren van uren, bonnen en facturen kan namelijk ook heel goed door de klant zelf worden gedaan. Het bespaart hem geld en zorgt voor een kwalitatieve invoer van gegevens, want niemand kent zijn onderneming beter dan de klant zelf. Zorg ervoor dat je gebruikers niet vermoeit met ontelbare wachtwoorden en maak duidelijk wat er precies van hem wordt verwacht. Als een klant zelf eenvoudig op elk moment documenten in het systeem kan terugvinden, heeft hij jouw hulp daarbij niet meer nodig.

Samenwerking concreet verbeteren

Een aantal elementen zijn bepalend voor hoeveel tijd en moeite het kost van zowel de accountant als de klant om financiële processen goed te laten verlopen. Tijd en moeite die je tot een minimum wilt beperken en dat doe je zo:

  • door aan te leveren documenten via één systeem uit te vragen (accountant) en te uploaden (klant) kunnen aanlevertijden worden verkort en miscommunicatie voorkomen.
  • vragen over de boekhouding, jaarrekening of aangifte verzamelen terwijl je bezig bent met de uitwerking ervan in het systeem en vervolgens alle open punten in één keer doorzetten naar de klant. Antwoorden van de klant komen automatisch terug op de juiste plek in de dossiers.
  • de klant krijgt aangiftes gepresenteerd in begrijpelijke overzichten en kan bijvoorbeeld de omzetbelasting eenvoudig betalen via een meegestuurde iDeal link.
  • ook actuele, periodieke, domeinoverstijgende inzichten kunnen via het systeem worden gedeeld en aanleiding zijn voor een goed gesprek met de klant.

Wil je de samenwerking met jouw klanten verbeteren? Maak dan vandaag nog vrijblijvend kennis met online accountancy software waarmee je je klant kunt verrassen met inzicht, overzicht en een moeiteloze manier van samenwerken.

Ja, ik wil de checklist bekijken

 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie AccountancyWorld gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug FRC voorstander van splitsing EY
05 aug 5 accountancytrends die je werk veranderen in 2022
05 aug Musk beschuldigt Twitter opnieuw van fraude
05 aug Accountant, verras jij je klant met inzicht, overzicht en een moeiteloze samenwerking?
05 aug Ageras helpt boekhouders en accountants bij het vinden van de juiste klanten
04 aug Britse toezichthouder: ‘Accountants moeten niet zeuren over boetes’
04 aug SRA reageert op consultatie ESRS-standaarden CSRD
04 aug Lansigt Ridderkerk gaat verhuizen
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Hyperinflatie in Turkije scheelt ING bijna 300 miljoen euro aan winst
04 aug Hoe PBC+ het aanleverproces van klantinformatie stroomlijnt (video)
04 aug Zo help je ondernemers naar een digitale administratie
03 aug Wetsvoorstel voor de maatschappelijke BV voorlopig nog niet naar Kamer
03 aug Bazerman: 'Partijdigheid accountants is vaak onbewust'
03 aug Verkiezing Exact Cloud Award 2022 van start voor 10e editie
03 aug 4 manieren om jezelf als accountant te onderscheiden
03 aug Financieringen om de gaten tussen activa en passiva te dichten
02 aug Totale boetebedrag Britse toezichthouder flink hoger
02 aug Groei flexbranche neemt in 2023 verder af
02 aug Pensioenexpert: inflatie niet bij te houden voor pensioenfondsen
02 aug Belastingdienst gaat mkb per sms herinneren aan btw-aangifte
02 aug Een werkdag zónder automatisering? Onvoorstelbaar voor Alfa Accountants en Adviseurs
02 aug Webinar: STAP-budget (video)
01 aug Kennistoets 2022
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?