Accountant, verras jij je klant met inzicht, overzicht en een moeiteloze samenwerking?

24-05 06:03 | bron: AccountancyWorld

DELFT - Dat je als accountant je zaken op orde hebt qua financiële kennis en kunde is voor een klant een vast gegeven. Waarmee kun je je dan wel onderscheiden, of beter nog, je klant verrassen? Kijk naar je eigen ervaringen. Bepalend voor een goede dienstverlening is meestal de manier waarop je als klant te woord wordt gestaan, je je gezien en gehoord voelt. Ook als accountant maakt een proactieve dienstverlening het verschil, samen met het feit dat je gebruikmaakt van moderne tools waardoor de klant de samenwerking met jou als moeiteloos en waardevol ervaart. Dat je de klant niet alleen laat weten dat er ook deze maand weer bonnetjes ontbreken, maar hem ook voorziet van verrassende inzichten en advies. Overtreft jouw kantoor de verwachtingen in de samenwerking met de klant?

Teamwork

Het voeren van een strakke administratie en het tijdig aanleveren van aangiftes en ander papierwerk is teamwork. En dan hebben we het over de samenwerking tussen de medewerkers van het kantoor onderling, maar ook de manier waarop de klant wordt geïnformeerd en bij de diverse activiteiten wordt betrokken. De ondernemers waar je voor werkt, zien hun financiële boekhouding in de meeste gevallen als een verplichte ‘tick in the box’ - aan jou de uitdaging om dit met zo min mogelijk moeite, goed te realiseren. Een klant wil het liefst weinig tijd besteden aan dit proces, dus de winst zit hem in het goed inrichten van de samenwerking. Zorg dat de klant nergens over na hoeft te denken, niet onnodig hoeft te zoeken en op elk moment precies weet waar hij aan toe is of wat er van hem wordt verwacht. Maar hoe doe je dat?

Door medewerkers én klanten samen te laten werken in hetzelfde systeem kun je miscommunicatie voorkomen, hoef je cijfers niet onnodig dubbel in te voeren en kun je het onderhanden werk op elk moment goed verdelen onder je medewerkers.

Voorkomen en faciliteren

Door medewerkers én klanten samen te laten werken in hetzelfde systeem kun je miscommunicatie voorkomen, hoef je cijfers niet onnodig dubbel in te voeren en kun je het onderhanden werk op elk moment goed verdelen onder je medewerkers. Daarmee maak je optimaal gebruik van de beschikbare capaciteit van je kantoor en laat je waar mogelijk de klant zelf ook werkzaamheden uitvoeren. Het invoeren van uren, bonnen en facturen kan namelijk ook heel goed door de klant zelf worden gedaan. Het bespaart hem geld en zorgt voor een kwalitatieve invoer van gegevens, want niemand kent zijn onderneming beter dan de klant zelf. Zorg ervoor dat je gebruikers niet vermoeit met ontelbare wachtwoorden en maak duidelijk wat er precies van hem wordt verwacht. Als een klant zelf eenvoudig op elk moment documenten in het systeem kan terugvinden, heeft hij jouw hulp daarbij niet meer nodig.

Samenwerking concreet verbeteren

Een aantal elementen zijn bepalend voor hoeveel tijd en moeite het kost van zowel de accountant als de klant om financiële processen goed te laten verlopen. Tijd en moeite die je tot een minimum wilt beperken en dat doe je zo:

  • door aan te leveren documenten via één systeem uit te vragen (accountant) en te uploaden (klant) kunnen aanlevertijden worden verkort en miscommunicatie voorkomen.
  • vragen over de boekhouding, jaarrekening of aangifte verzamelen terwijl je bezig bent met de uitwerking ervan in het systeem en vervolgens alle open punten in één keer doorzetten naar de klant. Antwoorden van de klant komen automatisch terug op de juiste plek in de dossiers.
  • de klant krijgt aangiftes gepresenteerd in begrijpelijke overzichten en kan bijvoorbeeld de omzetbelasting eenvoudig betalen via een meegestuurde iDeal link.
  • ook actuele, periodieke, domeinoverstijgende inzichten kunnen via het systeem worden gedeeld en aanleiding zijn voor een goed gesprek met de klant.

Wil je de samenwerking met jouw klanten verbeteren? Maak dan vandaag nog vrijblijvend kennis met online accountancy software waarmee je je klant kunt verrassen met inzicht, overzicht en een moeiteloze manier van samenwerken.

Ja, ik wil de checklist bekijken

 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
02 jun Concurrentiebeding mag straks alleen nog met goede reden
02 jun Laatste kans bedrijven voor definitieve berekening coronasteun
02 jun Abonnementsvorm binnen mijn accountantskantoor, wel of niet doen?
02 jun De Dag van de mkb-accountant, donderdag 8 juni aanstaande
02 jun Willekeurige afschrijving op bedrijfsmiddelen
02 jun 3 tips om efficiënt te werken dankzij automatisering
02 jun Nieuw Accountantsmagazine!
01 jun UWV mist dag voor deadline gegevens van duizenden NOW-aanvragers
01 jun UWV: groei werkgelegenheid in Nederland vertraagt volgend jaar
01 jun CBS: omzet zakelijke dienstverlening fors hoger door prijzen
01 jun Inflatie in Nederland in mei toegenomen tot 6,1 procent
01 jun 5 tips om samenstelstress te voorkomen
01 jun U bent van harte welkom op de Dag van de mkb-accountant
01 jun Onzichtbare transacties, zichtbare verantwoordelijkheid: De uitdagingen voor accountants onder de WWFT bij het monitoren van NFC transacties
01 jun Hoe Rijkse Accountants & Adviseurs zichzelf en ondernemers helpt met WeFact
31 mei Practicemanagement voor administratie- en accountantskantoren
31 mei De kostprijs berekenen, hoe doe je dat eigenlijk?
31 mei CPB waarschuwt dat gevaar van recessie nog niet is geweken
31 mei Banken gaan minder vaak controleren op mogelijk witwassen
31 mei Randstad: Nederland loopt vast door tekort aan vakmensen
31 mei Ledenvergadering NBA 12 juni 2023: Vergaderstukken, ingediende zienswijzen en amendementen
31 mei NBA reageert op ‘Portugal-route’
31 mei Winkeliers zetten ruim 5 procent meer om in april
31 mei Webinar RPA: dit zijn de vijf key take-aways (video)
31 mei Fiscale Kalender 2023
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Advertentie
uw banner hier?