Accountants PWC in Verenigd Koninkrijk krijgen langer weekend

LONDEN - Accountants van PwC UK mogen deze zomer op vrijdag al na de lunch naar huis. De proef in 2021 met zomerverlof beviel zo goed, dat de 22.000 medewerkers van PwC ook deze zomer, en zelfs een maand langer, eerder weekend krijgen.

Volgens de bestuursvoorzitter van PwC UK, Kevin Ellis, had de werktijdverkorting een grotere positieve impact op het welbevinden van medewerkers dan verwacht. ‘We hebben opnieuw een uitzonderlijk druk jaar achter de rug en nu we de zomervakantieperiode naderen, hopen we dat ons beleid mensen meer tijd geeft voor zichzelf, hun vrienden en hun gezin.’ PwC ondervroeg hiervoor 6.000 werknemers. Driekwart vond dat het langere weekend hun algemene welzijn in grote mate had ondersteund.

De werktijdverkorting in juni, juli en augustus maakt deel uit van The Deal, PwC’s vorm van hybride werken, die afgelopen voorjaar werd ingevoerd. Van werknemers van PwC wordt verwacht dat ze twee of drie dagen per week op kantoor of bij klanten zijn. Werknemers kunnen hierbij hun eigen werktijd indelen. 

Laatste nieuws