Waarom een accountancy dashboard werkt voor kantoren met ambitie

22-06 06:07 | bron: AccountancyWorld

HEEMSKERK - Vraag jij jezelf wel eens af of de manier waarop je werkt wel overeenkomt met je ambities? Als je veel wilt bereiken met je kantoor qua klanten en omzet, heb je een werkwijze nodig die dat ondersteunt. Er is tijd nodig om nieuwe klanten te werven, waardevol advies te geven én om je andere, vaak terugkerende werkzaamheden uit te voeren. De thema’s automatisering en digitalisering zijn daardoor actueler dan ooit; een uitkomst voor accountantskantoren met ambitie. Juist voor hen valt er met robotic accounting op meerdere manieren winst te behalen.  

Met robotic accounting wordt de automatisering van verschillende handmatige processen binnen de administratie bedoeld. Met het accountancy dashboard van KING Software behoud je altijd het overzicht en werk je snel én eenvoudig. De tijd die dit oplevert, kun je investeren in de groei van je kantoor. 
 
Denk bijvoorbeeld aan de automatische verwerking van inkoopfacturen, bankieren (afschriften automatisch inlezen via de bankkoppeling, herkenning en doorboeken naar de financiële administratie), kasmutaties, afschrijvingen en lonen. Al deze terugkerende processen komen samen in één overzichtelijk accountancy dashboard met uitgebreide functionaliteiten waaronder signaleren, rollen instellen én het cijfer voor de administratiekwaliteit. Weten met welke tools jij meer klanten helpt in minder tijd? Lees hier dan enkele functionaliteiten van het slimme accountancy dashboard. 

1. Signaleren 

De signaleringsfunctie in KING Accountancy attendeert je op bijzonderheden. Bijvoorbeeld als de bankmutaties niet volledig matchen met de in- of verkoopfacturen. Daarnaast heb je ook inzicht in de status van de btw-aangifte en de loonverwerking. Zo hoef je je alleen te focussen op klanten die je aandacht op dat moment nodig hebben. Neem bijvoorbeeld een ondernemer die wil dat je meekijkt bij een grote strategische beslissing.  

2.Rollen instellen 

Met het accountancy dashboard bepaal je per gebruiker wat zijn of haar rol is binnen het platform Als verwerker zie je bijvoorbeeld een overzicht van klantenadministraties met bijbehorende facturen en bankmutaties, terwijl je collega toegang heeft tot het controle-overzicht. Deze rollen kun je overigens helemaal zelf instellen zodat ze passen bij je werkmethode. Gebruik deze functie ook om nog meer overzicht te creëren door te segmenteren. Segmenteer bijvoorbeeld binnen je vestiging naar diverse branches zoals horeca, agrarisch etc. of creëer afdelingen als je meerdere vestigingen hebt.  

3. Administratiekwaliteit 

Als accountant ben je natuurlijk gek op cijfers. Weet je dat je met het accountancy dashboard ook een cijfer kunt scoren? Dit cijfer heet de administratiekwaliteit binnen KING Accountancy. Met de administratiekwaliteit kun je per proces zien hoe het gaat met de (geautomatiseerde) kwaliteit van je administraties. Aan de hand van diverse criteria en wegingsfactoren worden meerdere cijfers per proces bepaald. Deze vormen samen de kwaliteitsfactor. De processen waarop wordt beoordeeld zijn: 

  • Verkoop 
  • Inkoop 
  • Bank 
  • Financieel 
  • Activa 
  • Lonen 
  • Btw-aangifte 

Per proces worden er criteria gesteld waaraan KING Accountancy automatisch wegingsfactoren heeft verbonden. Hoe meer punten je hierbij behaalt, hoe meer er binnen het proces is geautomatiseerd. Een groene V betekent dat het onderdeel zelfs optimaal geautomatiseerd is.  

Alle criteria samen zorgen voor een totaalcijfer waarmee je kunt beoordelen of je administratie voldoende is geautomatiseerd. Daarnaast kun je in een grafiek eenvoudig terugkijken hoe je rapportcijfer zich ontwikkelt en kun je dit proces dus in je eigen tempo aangaan. Zo bepaal jij zelf hoe jouw reis naar een geautomatiseerd kantoor verloopt.  

Door kennis te maken met deze drie functionaliteiten, weet je nét iets meer over de efficiëntie van het accountancy dashboard en hoe je dit inzet ter ondersteuning van je groei ambities. Benieuwd naar alle functionaliteiten, waaronder de automatische controles vanuit het dashboard? Lees dan hier het volledige artikel.

 

Bron: KING Software - partner AccountancyWorld  

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
01 jul Accountancy niet sexy?!
01 jul 8 handige sales en marketing handvatten en methodes voor accountants
01 jul Ook Denetax sluit zich aan bij Vermetten
01 jul NBA: Al 98 procent PE-plichtige leden werkt met nieuwe PE-model
01 jul Fou-Khan Tsang RA over duurzaamheid in de accountancy (video)
01 jul Efficiënter samenwerken met klanten: wat is daarvoor nodig?
01 jul Column Theo Gommer: Fiscaal Pensioenrecht
01 jul Jaarrekening Samenstellen? We bieden voor ieder wat wils.
30 jun SWOT-analyse accountantskantoren in het MKB
30 jun Knab: 'Grote bedrijven negeren betaalafspraken met zzp’er'
30 jun 162 duizend bedrijven maakten gebruik van NOW-steunregeling
30 jun Rapporteren over fraude en continuïteit: bereid u voor
30 jun UBO Check uitvoeren: hoe doet u dat? (+ Gratis Risicoclassificatiemodel)
30 jun Evaluatie van Boekhoudfuncties Microsoft Dynamics 365 Business Central
29 jun Opleiding volgen? Zo overtuig je je werkgever
29 jun PwC verwacht einde aan historische dip in faillissementen
29 jun Toch nog fiscaal gunstige optieregeling voor start-ups
29 jun 3 best practices voor accountants in 2022
29 jun Kom naar hét NIVE Controllerscongres op 12 oktober 2022
29 jun Hoe slim en efficiënt werkt jouw accountantskantoor?
29 jun Hoe PBC+ het aanleverproces van klantinformatie stroomlijnt (video)
29 jun e-Facturatie: is iedereen aan boord?
28 jun Wwft melding: wanneer, waar en hoe?
28 jun Thuiswerkende consultant had twee fulltime banen tegelijk
28 jun Generatie Z wil voor zichzelf aan de slag óf werken in het MKB
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?