Bedrijven krijgen twee weken extra tijd om coronasteun TVL aan te vragen

DEN HAAG - Bedrijven die de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) willen aanvragen voor het vierde kwartaal van vorig jaar krijgen daar twee weken langer de tijd voor. Dit komt doordat nu ook bedrijven met een omzetverlies tussen de 20 en 30% de coronasteun kunnen aanvragen.

Eerder moesten bedrijven minimaal 30% minder omzet hebben om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de vaste lasten. Nu is die drempel dus verlaagd naar 20%. Als maatstaf geldt de omzet van het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020.

Dat die drempel zou worden verlaagd had het kabinet in december al aangekondigd, maar er kon voor die groep ondernemers nog niets uitgekeerd worden tot de Europese Commissie de maatregel had goedgekeurd. Dat leidde ertoe dat duizenden ondernemers op een wachtlijst terechtkwamen en niet zeker waren of ze wel recht hadden op coronasteun.

Dat blijkt nu wel het geval en om de gedupeerde ondernemers tegemoet te komen, blijft het loket deze keer twee weken langer open. Het loket sluit op 11 februari om 17.00 uur.

Laatste nieuws