Werkgevers pleiten voor verruiming quarantaineregels

DEN HAAG - Werknemers die in contact zijn geweest met een persoon met het coronavirus, maar die zelf negatief getest zijn op het coronavirus en geen klachten hebben, moeten gewoon naar hun werk kunnen. Daarvoor pleiten werkgevers- en ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland.

De regels voor quarantaine moeten volgens de organisaties "zo verruimd worden, dat mensen die nergens last van hebben zo snel mogelijk weer aan het werk kunnen, voor half Nederland op de bank zit zonder klachten".

Veel mensen zitten nu onnodig lang thuis door de quarantaineregels, aldus een woordvoerder van VNO-NCW. "Als iemand in je huishouden positief is getest, maar jij houdt je aan de regels, bent negatief getest én hebt geen klachten, dan moet je naar je werk kunnen." Werknemers die positief getest zijn, moeten vanzelfsprekend wel thuisblijven.

VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich verder "grote zorgen" om de testcapaciteit bij de GGD, die aan zijn maximum zit. Om die capaciteit op te voeren gaan commerciële aanbieders, aangesloten bij de Stichting Open Nederland (SON), vanaf eind deze week helpen.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws