Walmart wil eigen cryptomunt en NFT’s

BENTONVILLE - Ook Walmart bereidt zich voor op de metaverse. De Amerikaanse retailgigant wil een eigen cryptomunt lanceren en virtuele producten als NFT verkopen. Zeven patentaanvragen moeten dat mogelijk maken.

Walmart werkt achter de schermen aan zijn virtuele toekomst. Het Amerikaanse bedrijf heeft zeven verschillende patentaanvragen ingediend waaruit plannen blijken om zelf NFT’s te gaan maken en verkopen, aldus CNBC.

Het zou gaan om allerlei virtuele producten die consumenten in de metaverse kunnen gebruiken, zoals virtuele elektronica, woningdecoratie, speelgoed, sportartikelen en persoonlijke verzorgingsproducten.

Consumenten zouden met die virtuele spullen hun virtual reality-omgeving kunnen inrichten. Er zou dan ook een hele economie ontstaan rond het kopen en verkopen van die virtuele spullen en daar wil Walmart duidelijk bij zijn. Aangezien cryptomunten het betaalmiddel zijn van het metaversum, overweegt Walmart ook een eigen cryptomunteenheid te creëren. Daarvoor is een aparte patentaanvraag ingediend, aldus CNBC. 

Laatste nieuws