Accountants netwerk Reanda International toegelaten als lid van Forum of Firms

AMSTERDAM - Met trots kondigt Reanda Audit & Assurance B.V. (Reanda Netherlands) aan dat Reanda International per 1 januari 2022 is toegelaten als lid van Forum of Firms (FoF). Als lid van FoF maakt Reanda International deel uit van deze prestigieuze en wereldwijd erkende vereniging van internationale netwerken van in totaal 32 accountantskantoren (waaronder een 20-tal met vertegenwoordiging in Nederland) onder International Federation of Accountants (IFAC), de meest invloedrijke internationale organisatie voor accountancy beleid en standaardisering.

Reanda International trad in 2019 toe tot FoF als een gelieerde lid. Om het volledige lidmaatschap van de FoF te verkrijgen, heeft het netwerk aangetoond dat het met succes een wereldwijd gecoördineerd intern kwaliteitsborgingsprogramma heeft geïmplementeerd, zoals gecoördineerd door onze Global Technical and Quality Assurance Department, en heeft voldaan aan andere kwaliteitscontrole en ethische vereisten.

Reanda International heeft trainingen op maat gegeven aan de lidfirma's over het gebruik van de nieuwste technische handleidingen van Reanda International met toegewijde ondersteuning volgens de specifieke behoeften van leden.

Daarnaast lanceerde het netwerk ook een nieuwe webgebaseerde gecentraliseerde databasezoekmachine met als doel de lidfirma's te helpen bedreigingen voor de onafhankelijkheid en mogelijke belangenconflicten te vermijden.

Na de uitgebreide en grondige evaluatie van drie jaar door de FoF-lidmaatschapscommissie van het auditkwaliteitscontrolesysteem van het netwerk, is Reanda International met ingang van 1 januari 2022 als volwaardig lid toegelaten. Hoewel we er sterk van overtuigd zijn dat het handhaven van een passende controle voor een hoge auditkwaliteit van het grootste belang is voor een succesvol en duurzaam netwerk, toont deze belangrijke mijlpaal van het lidmaatschap van het Forum inderdaad zijn sterke toewijding aan auditkwaliteit en zijn langetermijnstrategie om de consistentie van kwaliteitsniveau van de leden wereldwijd.

Het FoF-lidmaatschap biedt enorme kansen voor Reanda International-leden, vooral als het gaat om het werken met internationale audit projecten van omvangrijke internationale bedrijven. Ondertussen maakt het ook de toegang en deelname van ons netwerk mogelijk om bij te dragen aan de wereldwijde normering en regelgevingsontwikkelingen in de context van auditkwaliteit.

De lidmaatschapsverplichtingen van het Forum vereisen dat leden:

  • Handhaving van normen voor kwaliteitsbeheer in overeenstemming met de internationale normen voor kwaliteitsbeheer die zijn uitgegeven door de IAASB, naast de relevante nationale normen voor kwaliteitsbeheer;
  • Het uitvoeren van, voor zover niet verboden door nationale regelgeving, regelmatig wereldwijd gecoördineerde interne kwaliteitsborgingsbeoordelingen;
  • Beschikken over beleidslijnen en methodologieën voor het uitvoeren van transnationale audits die, voor zover mogelijk, gebaseerd zijn op de International Standards on Auditing uitgegeven door de IAASB; en
  • Beschikken over beleid en methodologieën die voldoen aan de IESBA International Code of Ethics for Professional Accountants en nationale ethische codes

Over het Forum of Firms

Het Forum of Firms is een onafhankelijke vereniging van internationale netwerken van kantoren die transnationale audits uitvoeren. Het doel van het forum is om wereldwijd consistente en hoogwaardige normen voor financiële verslaglegging en controlepraktijken te bevorderen, door accountantskantoren die transnationale controles uitvoeren samen te brengen en hen nauwer te betrekken bij de activiteiten van IFAC op controle- en andere assurance-gerelateerde gebieden. Forumleden moeten blijk geven van hun toewijding om de consistente toepassing van hoogwaardige auditpraktijken wereldwijd na te leven en te bevorderen. Het Forum bestaat nu uit 32 volwaardige leden, waaronder de Big Four, Reanda International en andere toonaangevende netwerken – www.forumoffirms.org.

Over Reanda International

Reanda International is het 23e grootste internationale netwerk van onafhankelijke audit- en adviesbureaus die een volledige dienstverlening bieden op het gebied van audit, belasting en advies. Onze wereldwijde aanwezigheid omvat nu 50 landen/gebieden met meer dan 150 kantoren en een personeelsbestand van meer dan 250 partners en 4.500 medewerkers.

Over Reanda Nederland

Reanda Audit & Assurance B.V. (Reanda Netherlands) is de memberfirm van Reanda International in Nederland. Als lid van Reanda International is ons accountantskantoor onderworpen aan het rigoureuze, wereldwijd gecoördineerde interne controleprogramma door de Global Technical and Quality Assurance Department van Reanda International. Dit toont de sterke toewijding aan auditkwaliteit en klantenservice van ons kantoor samen met andere lidfirma's van het Reanda International-netwerk. Met het gemeenschappelijke systeem van kwaliteitscontrole zorgen we ervoor dat de internationale onderneming van Reanda-klanten in goede handen wordt verzorgd door andere collega-lidfirma's in het buitenland, met consistent dezelfde hoogwaardige diensten die ze van hun lokale Reanda-lidfirma kunnen verwachten.

Reanda Nederland is gespecialiseerd in het controleren van internationale groepsstructuren volgens International Standards of Audit (ISA) 600. Als groepsaccountant nemen wij de volledige verantwoordelijkheid voor de controle van de hele groep, inclusief alle entiteiten (onderdelen) in andere rechtsgebieden. Onze ervaren medewerkers hebben internationale kwalificaties, waaronder ACCA, en hebben uitstekende kennis van IFRS, US GAAP, Dutch GAAP etc.

Naast audit bieden we adviesdiensten zoals financiële rapportering, waardering, due diligence en corporate finance-advies in geval van grensoverschrijdende fusies & overnames en transacties.

Onze opdrachtgevers zijn voornamelijk grotere internationale bedrijven. Onze klanten zijn werkzaam in onder meer olie en gas, metalen en mijnbouw, productie, financiële dienstverlening, detailhandel, groothandel, marketing, consumptiegoederen en landbouw.

We leveren audit-gereguleerde diensten met toegevoegde waarde. Niet alleen vanwege de kwaliteit van ons controlewerk, maar ook omdat we de taal van onze klanten spreken. We zijn gevoelig voor culturele verschillen. We begrijpen de vereisten van internationale bedrijven die op verschillende continenten werken.

 

Door: Reanda Nederland

Laatste nieuws