Van kleine achterstand op grote voorsprong dankzij cloudsoftware

01-12 06:03 | bron: AccountancyWorld

DELFT - Nu doen we met Exact bouw7 alles in de cloud en dat is een genot om mee te werken, aldus een enthousiaste directeur René Vos. Bouwgroep Horsman & Co is in 125 jaar tijd uitgegroeid van een kleinschalig familiebedrijf tot een vertrouwde ontwikkelings- en bouwpartner in de Duin & Bollenstreek, Haarlemmermeer en Kennemerland, waar met ruim 75 werknemers woningbouw-, utiliteits- en onderhoudsprojecten worden uitgevoerd.

Samen het beste voor elkaar willen is de bedrijfsfilosofie, die zich vertaalt in het onderscheidende motto: ‘Alles voor elkaar‘. Dat betekent korte lijnen voor de klanten, een informele sfeer en het handen-uit-de-mouwenprincipe en dit alles uiteraard binnen budget. “Om dat mogelijk te maken is een efficiënt werkende bouwsoftware essentieel, je kunt als modern bouwbedrijf niet zonder. We zijn vrij laat (begin dit jaar) definitief overgestapt op de cloudsoftware van Exact bouw7, maar ik ervaar nu al welke voorsprong ons dat geeft. Alles zit er in en ieder van onze medewerkers kan er op zijn eigen manier en op locatie gebruik van maken, waarbij alle informatie helemaal up-to-date is. Het resultaat: we werken nu veel efficiënter,” zo licht René de overstap graag toe. En collegabedrijven geeft hij graag als boodschap mee, dat digitaliseren vandaag-de-dag onmisbaar is, niet alleen als je als bedrijf verder wilt groeien, maar ook omdat de klanten er veel voordeel aan hebben.

Een pakket met ambitie, omdat het gemakkelijk meegroeit met de organisatie.", aldus René Vos | Directeur | Bouwgroep Horsman & Co

René noemt de cloudsoftware waarmee Horsman nu werkt “een pakket met ambitie”, omdat het gemakkelijk meegroeit met de organisatie – ieder bedrijf werkt nu eenmaal anders – en inspeelt op ontwikkelingen in het vakgebied. Hij geeft als actueel voorbeeld de Wet Kwaliteitsborging, waarvan de implementatie in Exact bouw7 grote verwachtingen schept.

Informatie in je broekzak

Hielke Rijpstra, Product manager Exact bouw7, was nauw betrokken bij de overstap van Horsman. “Het enthousiasme van René is wat we beogen. We bieden in de kern een generiek softwarepakket en vullen dat in met specifieke oplossingen en kunnen andere pakketten koppelen, zodat een bedrijf altijd met de best passende software werkt. Wij noemen dat ‘Best of breed’ en het is één van de redenen waarom Horsman voor de nieuwe cloudversie van Exact bouw7 koos.” De andere belangrijke reden om voor cloudsoftware te kiezen is natuurlijk het in real time altijd beschikbaar hebben van alle benodigde bedrijfsinformatie, niet alleen op kantoor, maar ook op de bouwplaats en onderweg naar de klant. “Van planner tot uitvoerder en van inkoper tot directeur, we hebben nu allemaal de benodigde bedrijfs-gegevens in onze broekzak bij ons en ik vind dat zeer efficiënt werken,” zo vult René aan. “De informatie die je eruit haalt is precies wat je nodig hebt in gesprek met klanten, die niet zitten te wachten op vage antwoorden, maar het liefst met concrete informatie werken. Ook binnen ons bedrijf plukken we er de vruchten van: de communicatie verloopt soepeler en we zijn minder tijd kwijt aan de administratie.”

Hielke Rijpstra, Product manager Exact bouw7: “Het enthousiasme van René is wat we beogen. We bieden in de kern een generiek softwarepakket en vullen dat in met specifieke oplossingen en kunnen andere pakketten koppelen, zodat een bedrijf altijd met de best passende software werkt.”

Genot om te kunnen werken

Op de vraag hoe Bouwgroep Horsman bij Exact bouw7 uitkwam is het antwoord van René echt van deze tijd: “Jonge collega’s die voor het bedrijf onderweg waren, kregen steeds vaker met de bouwsoftware te maken en zagen de cloudversie bijvoorbeeld ook op vakbeurzen gedemonstreerd. Dat zorgde in 2019 voor het eerste contact over upgrading van onze toenmalige Exact-software. Vlak voor Corona zijn de contracten getekend en begin van dit jaar is de feitelijke overstap gezet. We hebben min of meer voor een steile leercurve gekozen en zijn daar achteraf blij mee. Alles in de cloud: het is een genot om zo te kunnen werken. En door Corona werd nog eens extra duidelijk hoe waardevol dat werken met cloudsoftware is.”

MKB Barometer 2021

Softwarebedrijf Exact heeft door onafhankelijk ICT onderzoeksbureau Pb7 opnieuw een MKB Barometer laten opstellen. Dat is een peilstok voor de staat van het midden en klein bedrijf. De MKB Barometer laat duidelijk zien, waarvan men in het mkb droomt én waarvan men wakker ligt. Uiteraard is ook uitgebreid gevraagd naar de rol van business software zoals Exact bouw7. Het onderzoek is uitgevoerd in het eerste kwartaal van 2021. Het algemene rapport, de afzonderlijke deel/sectorrapporten en de landenrapporten zijn te downloaden.

Bekijk hier het MKB Barometer

 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Foto: Overstappen naar vernieuwde bouwsoftware is een uitdaging. Voor Bouwgroep Horsman & Co bleek een steil leertraject de beste weg naar implementatiesucces. “Nu doen we met Exact bouw7 alles in de cloud en dat is een genot om mee te werken,” aldus een enthousiaste directeur René Vos.

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jan Van Rij steunt snelle EU-deal minimumtarief vennootschapsbelasting
19 jan AFM vereenvoudigt afhandeling bij deel van boetezaken
19 jan Opdrachtbrieven voor aanvraag TVL Q4 en update voorbeeldteksten
19 jan Nooit meer kwartaalstress: Hoe je als accountant definitief afrekent met piekdrukte
19 jan Fiscale kennis onmisbaar voor elke financial
19 jan Novak DIRECT HRM: Pas toch op met al die empathie!
18 jan BDO: Tekorten gemeenten nemen af, uitdagingen worden groter
18 jan Nederlandse werkloosheid op een na laagste van rijke landen
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Huishoudens gaan er flink op achteruit
18 jan Oude informatie nba.nl beschikbaar in archief
18 jan Heeft jouw kantoor al een efficiënt samenstelproces? Doe de scan.
18 jan Btw-regels voor e-commerce: de belangrijkste wijzigingen
17 jan Baker Tilly benoemt vier nieuwe partners
17 jan KPMG: Nederlandse bedrijfsleven kent EU-regels duurzaamheidsrapportage nog niet
17 jan Walmart wil eigen cryptomunt en NFT’s
17 jan Visma versterkt portfolio voor zzp’ers/freelancers met overname Rompslomp.nl
17 jan Ondernemers willen langetermijnvisie op corona
17 jan Checklist: digitale transformatie partner voor accountantskantoren
17 jan Registratiebewijs UBO-register
15 jan DRV en MTH worden Moore DRV en Moore MTH
15 jan 4 moeilijkheden die accountants ervaren met het berekenen van kostprijzen in het MKB
15 jan Integrated accounting is de toekomst
15 jan Hoe bereik ik accountants in 2022?
14 jan Novak en Extendum bundelen krachten
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?