De btw-maand de baas: 'Als de tandarts hiernaast je werk kan doen, dan doe je iets niet goed'

30-11 06:05 | bron: AccountancyWorld

ZOETERMEER - Sinds enige tijd is BWK Finance de btw-maand de baas én bedienen ze ook nog eens grotere klanten. Met hun ICT-straat hebben ze het standaardwerk in hoge mate geautomatiseerd. Eigenaar Wilko Korving vertelt zijn verhaal.

Waar het begon

Wilko en zijn collega Krijn verlieten PWC ongeveer 15 jaar geleden. Zij wilden zich meer richten op de lokale klant en startten hun eigen administratiekantoor, BWK Administraties. Toendertijd scande het personeel bonnen en facturen nog in. ‘Maar, als de tandarts van hiernaast binnen kan lopen en jouw werk kan doen, dan doe je iets niet goed’, zegt Wilko. Zodoende is Krijn gestart met de automatisering binnen het kantoor. En nu staat er een completere softwarestraat, waarmee het standaardwerk grotendeels is geautomatiseerd.

De boekhouding mag het probleem niet zijn

‘Facturen sturen we door en verwerken we via scan en herken van DizzyData. Verdere verwerking gebeurt in Exact, Audition, Twinfield en Fiscaal Gemak. Het productiewerk moet in één keer doorlopen. Van DizzyData tot aan Fiscaal Gemak. Het liefst neem ik daar geen mensen meer voor aan. Als ik kijk naar onze facturen, dan boeken wij er nog maar 50 van de 500. De rest gaat allemaal automatisch. Ook de belastingaangifte en jaarrekening zijn zo klaar. Je moet de onderkant op orde hebben, want het boekhoudwerk mag het probleem niet zijn. Bedrijven hebben rapportages nodig om te kunnen sturen’, vertelt Wilko.

Hij voegt daaraan toe: ‘Voorheen had ik nog wel eens zoiets van: het is de vijfde van de maand. Zijn er geen mensen ziek? Gaat het allemaal op tijd kloppen? Maar, die paar facturen daar liggen we nu niet meer wakker van’.

Meer facturen, minder werk

Nadat de processen zijn geautomatiseerd en gedigitaliseerd heeft BWK Administraties besloten de focus te verleggen. Van schilders en autorijschoolhouders naar het grotere mkb (100 – 150 man). Het aantal facturen is gegroeid, maar de verwerking is efficiënter. ‘De kleinere klanten behoeven veel aandacht. Zij brachten een ordner met een paar bonnetjes en/of facturen. Daar zat dan een grote verscheidenheid aan crediteuren in. Dit kost veel tijd, terwijl de grotere klanten juist veel repetitieve facturen hebben die volledig automatisch geboekt worden. We focussen ons daarom op de grotere bedrijven die hun administratie willen outsourcen bij ons. De secretaresse stuurt de facturen naar ons door en wij doen de rest. Daarnaast zitten we nu écht naast de ondernemer. Het is veel leuker om controller te zijn en niet meer alleen de boekhouder. Vandaar dat we onze naam ook hebben gewijzigd naar BWK Finance. We helpen bedrijven zich verder te ontwikkelen door te sturen op tussentijdse rapportages’, aldus Wilko.

Garantie voor snelle verwerking

‘Facturen uploaden en verwerken we minstens iedere week. Daarmee zijn we veel vraagposten voor. Ik wil in april niet naar een bon van januari hoeven vragen. De administratie is altijd bij. Voor de btw-aangifte geldt: wie tot en met woensdag aanlevert heeft vrijdag zijn aangifte. We zorgen altijd dat het een paar dagen van tevoren helemaal klaar is, want je wilt voorkomen dat je te laat bent met het inleveren bij de Belastingdienst door bijvoorbeeld een storing’, vertelt Wilko.

‘Om die garantie te kunnen bieden zijn er bepaalde voorwaarden. Ten eerste dat de administratie digitaal wordt aangeleverd. Daarnaast doen klanten zelf de betalingen via het systeem en debiteuren worden vastgelegd in Exact. Anders ga ik het niet doen, omdat ik dan de tijd niet kan garanderen. Ik bepaal de prijs dan ook op basis van wat een administratie mag kosten. Het aantal facturen is niet meer zo spannend. Als het heel veel dezelfde zijn en ze worden digitaal aangeleverd heb ik er geen werk meer aan. Het bespreken en opstellen van de cijfers zit ook in de prijs’.

Wil jij net als BWK Finance de btw-maand de baas zijn? In ons e-book, ‘De btw-maand de baas. Weg met de piekdrukte’, vind je tips voor de lange- en korte termijn. Je download hem via de button hieronder.

DOWNLOAD HET E-BOOK

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
19 jan Van Rij steunt snelle EU-deal minimumtarief vennootschapsbelasting
19 jan AFM vereenvoudigt afhandeling bij deel van boetezaken
19 jan Opdrachtbrieven voor aanvraag TVL Q4 en update voorbeeldteksten
19 jan Nooit meer kwartaalstress: Hoe je als accountant definitief afrekent met piekdrukte
19 jan Fiscale kennis onmisbaar voor elke financial
19 jan Novak DIRECT HRM: Pas toch op met al die empathie!
18 jan BDO: Tekorten gemeenten nemen af, uitdagingen worden groter
18 jan Nederlandse werkloosheid op een na laagste van rijke landen
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Huishoudens gaan er flink op achteruit
18 jan Oude informatie nba.nl beschikbaar in archief
18 jan Heeft jouw kantoor al een efficiënt samenstelproces? Doe de scan.
18 jan Btw-regels voor e-commerce: de belangrijkste wijzigingen
17 jan Baker Tilly benoemt vier nieuwe partners
17 jan KPMG: Nederlandse bedrijfsleven kent EU-regels duurzaamheidsrapportage nog niet
17 jan Walmart wil eigen cryptomunt en NFT’s
17 jan Visma versterkt portfolio voor zzp’ers/freelancers met overname Rompslomp.nl
17 jan Ondernemers willen langetermijnvisie op corona
17 jan Checklist: digitale transformatie partner voor accountantskantoren
17 jan Registratiebewijs UBO-register
15 jan DRV en MTH worden Moore DRV en Moore MTH
15 jan 4 moeilijkheden die accountants ervaren met het berekenen van kostprijzen in het MKB
15 jan Integrated accounting is de toekomst
15 jan Hoe bereik ik accountants in 2022?
14 jan Novak en Extendum bundelen krachten
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?