ING trekt 180 miljoen euro uit voor klanten die te veel rente betaalden

AMSTERDAM - ING zet 180 miljoen euro opzij om een groep klanten te compenseren die jarenlang een te hoge rente heeft betaald. Het gaat om rentes op doorlopend krediet, gespreid betalen op de creditcard of rood staan. Volgens ING gaat het om circa 10% van de contracten. Hierover bericht de bank op haar website.

Met de maatregel reageert ING op een aantal uitspraken van het financiële klachteninstituut Kifid over soortgelijke producten bij andere banken. Klanten kunnen in december meer informatie van ING verwachten.

De regeling is bedoeld voor klanten die bij ING bijvoorbeeld een consumptief krediet met een variabele rente hebben afgesloten. Deze rente kan per periode anders zijn en moet met de marktrentes meebewegen. Wanneer deze marktrentes omlaaggaan, zou dat ook moeten gebeuren met de rente op het consumptief krediet. Maar dat gebeurde in veel gevallen slechts zeer beperkt. Hierdoor betaalden klanten geruime tijd te veel rente op hun krediet.

Volgens ING heeft de Consumentenbond positief gereageerd op het compensatievoorstel. De Consumentenbond zou ook bereid zijn om met ING in gesprek te gaan over de precieze uitvoering en details van de regeling, die naar verwachting voor eind 2022 afgerond zal zijn.

Het Kifid oordeelde eerder al dat onder meer ABN AMRO en Rabobank hun klanten moeten compenseren.

Laatste nieuws