KPMG investeert anderhalf miljard dollar in dienstverlening rondom duurzaamheid

06-10 06:04 | bron: AccountancyWorld

ROTTERDAM - In de komende drie jaar investeert KPMG wereldwijd 1,5 miljard dollar in dienstverlening gericht op milieu, maatschappij en bestuur. Dit nieuwe investeringsprogramma op het zogeheten ‘Environmental, Social and Governance’ (ESG) gebied omvat training van alle 227.000 medewerkers, uitbreiding van diensten bijvoorbeeld rondom klimaatrisico’s en decarbonisatie, ontwikkeling van nieuwe technologie en partnerships en de ondersteuning van ontwikkelingslanden in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Dankzij de oudste duurzaamheidspraktijk ter wereld krijgt KPMG Nederland een cruciale rol in dit investeringsprogramma. Zo wordt het Nederlandse kantoor één van de ESG-kennis- en expertisehubs van Europa. Hierover bericht KPMG op haar website.

Dit nieuwe KPMG-investeringsprogramma is gericht op het verder verankeren van ESG-dienstverlening in de gehele organisatie op weg naar een duurzame economie. Daarmee zal het accountancy- en adviesbedrijf ook een flinke boost geven aan het eigen impact plan dat in 2019 is gelanceerd. Uitbreiding van dienstverlening aan klanten omvat activiteiten op het vlak van transformatie naar een duurzame organisatie, daarover verslagleggen en controle doen.

KPMG breidt het aantal diensten verder uit bijvoorbeeld om multinationals te helpen hun decarbonisatieroute uit te stippelen op weg naar een koolstofvrije organisatie. De investeringen komen verder ten goede aan nieuwe en uitbreiding van bestaande ESG-adviesdiensten en ontwikkeling van nieuwe technologie die organisaties moet helpen meer inzicht te krijgen in kansen en risico’s door klimaatverandering en bijvoorbeeld betere inzage in de toeleveringsketen als het gaat om verantwoorde fabricage van producten en onderdelen. In samenwerking met het World Business Council voor duurzame ontwikkeling heeft KPMG inmiddels een raamwerk ontwikkeld om circulariteitsprestaties te meten. Voor de verrijking van het dienstenportfolio wordt de samenwerking met alliance partners zoals Microsoft, ServiceNow en Google ook verder verstevigd.

In samenwerking met Cambridge University en New York University ontwikkelt KPMG een ESG-trainingsprogramma voor alle 227.000 medewerkers wereldwijd. In Nederland richt KPMG een ESG academie op die toegankelijk wordt voor organisaties die hun kennis op het gebied van ESG willen versterken. Zowel voor het bedrijfsleven als overheidsinstanties.

Samen met Cambridge heeft KPMG eveneens een toepassing ontwikkeld die asset managers inzicht geeft in de duurzaamheid van gemaakte keuzes. 

KPMG introduceert tevens een programma waarmee ontwikkelingslanden in de regio Afrika, Azië-Pacific, Latijns-Amerika en landen in het oostelijk Middellandse zeegebied worden geholpen met relevante ESG-expertise die nu ontbreekt door gebrek aan kennis en middelen. Dit nieuwe programma is volledig in overeenstemming met de duurzaamheidsdoelstellingen die de Verenigde Naties heeft opgesteld.

Met het optuigen van een ‘Voices for a Sustainable Future’ campagne biedt KPMG een platform waarop gevestigde en nieuwe denkers meer gehoor krijgen om zo een stem te geven aan elk geluid rondom klimaatverandering, gender- en rassengelijkheid en andere cruciale thema’s die helpen op weg naar duurzame vooruitgang.

“We staan voor een belangrijke opgave in onze samenleving waarbij er sprake is van een collectieve verantwoordelijkheid. Burgers, ondernemers, investeerders en politici kunnen niet langer naar elkaar kijken en afwachten. De wil is er. Het is nu zaak sneller te handelen. KPMG draagt daar graag aan bij met kracht voor verandering dankzij onze wereldwijde schaal. Onze ESG-strategie loopt bovendien als een rode draad door onze expertisegebieden waarbij we ook relevante partners bijeenbrengen. Dat leidt tot de juiste inzichten en technologie voor één doel; vooruitgang goed voor mens, milieu en samenleving, “ aldus Stephanie Hottenhuis, CEO en bestuursvoorzitter van KPMG in Nederland.

KPMG was de eerste professionele dienstverlener die transparant rapporteerde in relatie tot de Sustainable Metrics van het World Economic Forum. Als één van de wereldwijde grondleggers op milieumanagement en milieu-auditing is voormalig KPMG partner George Molenkamp in maart 2021 geridderd met een koninklijke onderscheiding voor zijn enorme inzet voor meer transparantie van multinationals over hun bedrijfsvoering rondom duurzaamheid en milieuverslaglegging. Tot ver na zijn pensioen in 2007 is Molenkamp als hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en schrijver van het handboek milieu-auditing en environmental management systems (EMS) actief geweest voor een duurzame samenleving.

 

Bron: KPMG

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
03 dec Onderzoek: interesse voor scan- en herkentoepassingen gericht op de accountancysector duurt onverminderd voort
03 dec Kabinet komt zelf met wet voor verantwoord en duurzaam ondernemen
03 dec SEO-onderzoek naar meerwaarde audit-only model accountantsorganisaties
03 dec NBA Jaarplan 2022
03 dec 3 praktische tips voor het managen van de backoffice accountancy nieuwe stijl
03 dec Bedrijfsprocessen & Workflow - leidraad voor workflow analyse
03 dec Hoe bereik ik accountants?
02 dec Ad Breepoel nieuwe directeur ABAB Financiën en Duurzaamheid
02 dec DNB-president Knot nieuwe voorzitter toezichthouder FSB
02 dec Gebrekkige controle EU-afdrachten kost Nederland tientallen miljoenen
02 dec Maddy Scheepers nieuwe Directeur Advies bij Flynth
02 dec Gen Z en de toekomst van accountancy
02 dec De accountant als bedrijfskundig adviseur
01 dec Philips wint Kristalprijs 2021 voor beste mvo-verslag
01 dec Indientermijn subsidie evenementen Covid-19
01 dec Webinar Proefdraaien bij rapporteren over fraude en continuïteit (niet-oob-kantoren)
01 dec Omzet zakelijke dienstverlening 19,5 procent hoger in derde kwartaal
01 dec Interview Sander Verbraak (Schipper Accountants): “Je moet de vraag achter de vraag weten.”
01 dec Van kleine achterstand op grote voorsprong dankzij cloudsoftware
01 dec IT for Financials: geef sturing aan de digitale transformatie
30 nov Twee derde Nederlandse werknemers verwacht salarisverhoging
30 nov Meer informatie over nieuwe NOW-regeling
30 nov Deloitte: 'Voorkomen geldproblemen bespaart 180 miljoen euro'
30 nov Visma | yuki maakt als eerste bedrijf in Europa factuurverwerking veiliger met blockchaintechnologie
30 nov De btw-maand de baas: 'Als de tandarts hiernaast je werk kan doen, dan doe je iets niet goed'
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?