Zesde ronde NOW rustigste periode

AMSTERDAM - De horeca en cateringsector hebben het grootste aandeel in de toegekende aanvragen voor de zesde periode van de NOW, gevolgd door de sector overige commerciële dienstverlening. Het grootste voorschotbedrag gaat naar de sector vervoer en logistiek. Dat komt naar voren uit cijfers van het UWV over de eerste bijna 14.000 toegekende aanvragen. In totaal heeft het UWV inmiddels circa 356 miljoen euro uitgekeerd aan werkgevers.

In totaal zijn er tot nu toe ruim 18.000 aanvragen voor de zesde periode NOW binnengekomen. Hiermee is deze periode veruit de rustigste sinds de start van de NOW.

De voorlopige cijfers van de uitkeringsinstantie zijn gebaseerd op de 14.456 verwerkte aanvragen tot en met woensdag 8 september. Daarvan zijn er 13.815 goedgekeurd. Deze werkgevers, met in totaal circa 217.000 werknemers in dienst, hebben allemaal de eerste termijn van hun voorschot ontvangen, aan een deel is inmiddels ook de tweede termijn overgemaakt, in totaal ongeveer 356 miljoen euro. Het opgegeven verwachte omzetverlies is gemiddeld 50%.

Bedrijven kunnen sinds 26 juli een aanvraag indienen voor de zesde periode NOW en kunnen dat nog doen tot en met 30 september. Het kabinet heeft inmiddels aangekondigd dat de NOW-regeling daarna beëindigd wordt. 

Bekijk hier het volledige UWV-overzicht met cijfers per sector, regio en bedrijfsgrootte.

 

Bron: UWV

Laatste nieuws