Blog 5 tips om de tijd die je over hebt nuttig te besteden

HOEVELAKEN - Tijdwinst geboekt, en wat kun je er vervolgens mee doen? Basecone geeft je met magazine TIJD tips en inzichten om tijdwinst te boeken. Hoe kun je die winst optimaal benutten? In deze blog geven we een aantal voorbeelden, zoals tijd voor creativiteit, sport of extra aandacht voor je klanten.

Nieuwe software
Een paar uur extra geeft je de uitgelezen mogelijkheid om die nieuwe handige tool of software onder de knie te krijgen. Er zijn verschillende softwares waarmee je het werk voor klanten nóg makkelijker kunt maken. Of neem de tijd om je vaardigheden in een bestaande software verder uit te diepen. Daar is vaak geen tijd voor. Tegelijk biedt effectiever gebruik van een tool je meer dan je in eerste instantie zou verwachten. Door even extra tijd te investeren, ga je meer tijd besparen.

Tijd voor creativiteit
Creativiteit biedt perspectief om te veranderen, te verbeteren en te verrijken. Vind je creatieve ‘ik’ terug. Nu je tijd over hebt, heb je meer ruimte om je creatieve ei kwijt te kunnen. Een ei dat voorheen te vaak in de prullenbak eindigde. Zonde! Er zijn ontelbaar veel opties om creatief aan de slag te gaan en daarmee bedoelen we geen creatieve boekhouding. Van schilderen tot klussen, van koken tot dansen. Iedereen heeft wel een raakvlak met een vorm van creativiteit. Ook jij!

Sport
Lichamelijke beweging is iets wat niet vaak bovenaan je to-do-lijstje wanneer je tijd over hebt. Probeer toch met je gewonnen tijd een uurtje extra in de week te sporten of te bewegen. Ook al is het maar een lange wandeling, lichaamsbeweging doet elk mens goed. Zeker in deze tijd, waarin we toch al snel genoodzaakt zijn om veel binnen te blijven. Je zult snel merken wat dat extra uurtje beweging met je doet, zowel mentaal als fysiek!

Benieuwd naar de andere 2 tips?
Je kunt je overige tijd nog aan genoeg andere dingen besteden. Benieuwd waaraan? Op de website van Basecone kun je direct verder lezen. En we hebben nog een extraatje als afsluiter!

Laatste nieuws