Lees- en luistervoer voor in de tijd die je met Basecone hebt bespaard

HOEVELAKEN - Behoefte aan lees- en luistervoer voor in de tijd die je met Basecone bespaart? Basecone denkt met je mee: in deze blog geven we nuttige tips, met voor elke accountant wat wils: van een meeslepend boek tot een goed artikel tot een interessante podcast!

Make Time for “Me Time” - Harvard Business Review

Door: Elizabeth Grace Saunders

Bij Basecone vinden we het belangrijk dat jij als accountant zoveel mogelijk tijd bespaart. We hopen dan ook dat onze software ervoor zorgt dat jij tijd overhoudt om aan andere dingen te besteden. Maar hoe vul je deze overige tijd in? Een vraag die ook zeker niet onbelangrijk is als het om je vakantietijd gaat. In dit artikel van Elizabeth Grace Saunders leer je hoe je de focus op jezelf kunt leggen. In ons hectische en drukke bestaan vergeten we dit al snel, maar aan je eigen gezondheid en geluk denken, is zeer belangrijk! Aan de hand van een aantal stappen kun je voor jezelf op een rijtje krijgen hoe je dit het beste kunt aanvliegen. Hoe bepaal je bijvoorbeeld waar je behoefte aan hebt? En hoe bepaal je waar je je tijd wel en niet aan kunt/wilt besteden? Dit soort vragen wordt uitgebreid behandeld in dit artikel, zodat jij na het lezen hopelijk een beter idee hebt over hoe je jouw ‘me time’ beter kunt invullen!

Double Entry: How the Merchants of Venice Created Modern Finance (2011) - Jane Gleeson-White

Met veel recensies van onder andere The New Yorker en de Wall Street Journal, werd "Double Entry: How the Merchants of Venice Created Modern Finance," onmiddellijk een bestseller na het winnen van de Nib Waverly Library Award voor literatuur in 2012. In "Double Entry" vertelt journaliste en auteur Jane Gleeson-White het boeiende verhaal van het ontstaan van accountancy en van het kapitalisme zelf. Het is een must-read voor iedereen die beter wil begrijpen hoe onze voorgangers ons huidige kapitalisme hebben beïnvloed en gevormd. "Double Entry" is een invloedrijk werk van historische en economische betekenis, en de wijze van vertellen over de ongelooflijke vooruitgang van ons economisch systeem in de loop der tijd biedt veel stof tot nadenken voor degenen binnen en buiten het vakgebied van de accountancy.

Benieuwd naar meer lees- en luistervoer?
Lees deze blog dan verder op de website van Basecone, we hebben nog 2 inspiratiebronnen voor je klaar staan. Ben jij bijvoorbeeld meer fan van podcasts? Lees dan direct verder, we hebben namelijk dé podcast voor de accountant voor je. Wil je toch liever iets extra’s te lezen hebben? Ook dan hebben we in het vervolg van deze blog een mooie whitepaper voor je toegevoegd. 

Laatste nieuws