Hou tijd over voor groei bij FTF Finance

27-07 06:03 | bron: AccountancyWorld

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een volledige focus op financiële technologie en optimalisatie van de financiële administratie voor ondernemers. Met die focus levert FTF Finance MKB-ondernemers tijd op én rust als het om de financiële administratie gaat. Dankzij Basecone heeft FTF Finance ook zelf tijd over, voor aandacht voor klanten en voor de eigen groei.

De focus van FTF Finance ligt op technologie en optimalisatie van de financiële administratie, zodat ondernemers zich volledig op hun business kunnen richten. Met dat uitgangspunt startten Frank Dop en Jaap Willem van Randen 5,5 jaar geleden FTF Finance, ‘Fin Tech Focus’. “We merken dat onze aanpak aanslaat bij ondernemers: ons kantoor groeit enorm hard. Door de inzet van financiële technologie geven we onze klanten controle over hun financiële huishouding”, zegt Dop, mede-eigenaar en financieel controller.

Ondernemer houdt tot 1,5 dag per week over

“Een ondernemer moet niet bezig zijn met de stroom van inkomende facturen of de financiële administratie. We zorgen ervoor dat onze klanten zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan hun financiële huishouding”, zegt Dop. De tijd die dat oplevert, is bij sommige klanten van FTF Finance zelfs 1,5 dag per week. “De ondernemer kan die tijd gebruiken voor groei en innovatie. Of voor extra aandacht aan klanten, medewerkers, producten of diensten. Tijd om aan de business te bouwen!” Tegelijk levert het de ondernemer rust op als het over de financiën gaat, laat Dop weten. “Ze weten waar ze aan toe zijn. Ze hoeven keuzes niet langer te baseren op aannames gebaseerd op een oud jaaroverzicht. Dat kan gewoon op een real time financieel inzicht.”

Die werkwijze slaat aan. Dop: “Alle technologie en tools die we gebruiken, zijn ook mobiel beschikbaar, waaronder de app van Basecone. Onze klanten hebben hun financiële administratie altijd letterlijk in de hand.”

Rust en overzicht in het proces van inkomende facturen

FTF Finance gebruikt Basecone voor het proces van inkomende facturen. Dop: “Als een klant iets inkoopt, wordt de factuur via email naar de administratie in Basecone gestuurd. Daar staat het klaar voor verdere verwerking, zoals accordering of autorisatie. Na de digitale krabbel van de ondernemer zetten wij de factuur in Exact klaar voor overboeken. Ook dat kan vervolgens automatisch door de koppeling met de bankrekening.”

“In de eerste week van het gebruik van Basecone is een nieuwe klant wat extra tijd kwijt”, zegt Dop. “Maar daarna levert het de klant alleen maar tijd op. Tijdens zijn vakantie liet een klant weten dat hij het prettig vindt om ook op de vakantiebestemming facturen eenvoudig en zeer snel te kunnen autoriseren voor overboeking. Dat proces loopt naadloos.”

Het gebeurt wel eens dat een ondernemer het spannend vindt dat een factuur bijna automatisch wordt betaald. “Daarom is het digitaal bewaken van het proces zo belangrijk. Onze klanten kunnen in Basecone altijd per factuur zien wat waar gebeurd is. Ze zien dus ook waar en wanneer akkoord voor betaling en overschrijving is gegeven”, zegt Dop. Door dat inzicht heeft FTF Finance hier geen geschillen met klanten over.

Tijd over voor de accountant is tijd gebruiken voor groei

“Met Basecone kunnen we 100% meer facturen in dezelfde tijd boeken. Als een klant een inkoopfactuur stuurt, duurt het met onze werkwijze nooit langer dan 24 uur voor de factuur verwerkt is en voor autorisatie of betaling klaar staat. Door Basecone hebben we tijd over gekregen. Tijd over om meer klanten te helpen en tijd over om klanten meer advies te geven. Dat allemaal zónder dat het extra werkdruk bij ons of medewerkers oplevert!”

“Door alle gebruikte technologie en onze digitale mindset zien klanten ons niet als boekhoudersclub, maar als onderdeel van de organisatie van de klant. We bieden klanten een compleet correcte financiële administratie. Dat klinkt sterk, maar met de juiste mindset én gebruik van tools is het goed te doen!”

 

Bron: Basecone - partner AccountancyWorld

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 sep NBA adopteert 33 namen in Holocaust Namenmonument
20 sep Verbod op cashbetalingen van meer dan 3.000 euro in de maak
20 sep CBS: onbenut arbeidspotentieel terug op niveau van 2019
20 sep Noorden van Randstad economisch hardst getroffen door coronacrisis
20 sep Consultatie Handreiking OKB Uitvoering en documentatie
20 sep Webinar: Hoe een up-to-date boekhouding bijdraagt aan goede dashboards
20 sep Lees- en luistervoer voor in de tijd die je met Basecone hebt bespaard
20 sep Deadline aanvragen definitieve berekening NOW 1
17 sep NBA-voorzitter: ‘Aanwijsbevoegdheid beperken tot oob’s’ (video)
17 sep Ter Hoeven: 'Ook bestuursverslag deponeren bij handelsregister'
17 sep Gratis webinars over reflectie in PE-portfolio
17 sep 4 moeilijkheden die accountants ervaren met het berekenen van kostprijzen in het MKB
17 sep Bereik accountants gegarandeerd via AccountancyWorld | het platform voor accountants met dagelijks nieuws
17 sep Update Novak Kwaliteitssysteem module ‘Aanvullende maatregelen coronacrisis’.
16 sep NBA wil kwaliteitsindicatoren gefaseerd invoeren
16 sep ING: Minder schade aan Nederlandse economie door lossere lockdowns
16 sep Recordaantal Nederlanders was in augustus aan het werk
16 sep Praktische tips om meer advieswerk te verkopen
16 sep Hoe staat u ervoor met uw persoonlijke PE-portfolio?
15 sep Verslag bestuursvergadering NBA september 2021
15 sep NBA-handreiking 1134 definitief
15 sep Grootste groei in koopkracht sinds 2016
15 sep 3 tips om je rol als IT-adviseur te verbeteren
15 sep Hé accountant, wat doe jij eigenlijk? (Leg het uit met dit boek!)
15 sep Gratis voor Novak-leden: Praktisch vaktechnisch overleg
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?