Integrated accounting is de toekomst

APELDOORN - Het is een term die je steeds vaker langs ziet komen: integrated accounting. Waarschijnlijk roept het een beeld bij je op van één allesomvattend systeem waarin je al je werkzaamheden rond accountancy vorm kunt geven met behulp van gekoppelde tools en apps. En laat dat nu precies zijn wat het is.

Platforms voor integrated accounting zijn er in verschillende soorten en maten, waarbij de een wat succesvoller is dan de ander. Toch zijn er maar weinig die kunnen tippen aan de efficiëntie van CaseWare Cloud met geïntegreerde apps. Onze accountmanager Tjoek Korenromp vertelt je graag waar ‘m dat in zit.

Op naar de cloud

“Zoals je in elk vakgebied wel merkt, is er ook binnen de accountancy een steeds grotere beweging richting de cloud. En dat brengt vele voordelen met zich mee: je werk is overal en altijd beschikbaar, je hoeft geen dure server meer te onderhouden én je kunt dus aan de slag met integrated accounting. Zo kun je vanuit één cloudplatform aan het werk met alle taken die bij je werk als financieel professional horen.”

Geïntegreerde apps

“Het allergrootste voordeel van integrated accounting via CaseWare Cloud is dat je alles wat je nodig hebt vanuit één omgeving kunt bereiken. Wil je een Excel-bestand toevoegen aan een klantdossier? Heb je nog NAW-gegevens nodig vanuit AuditCase? Of wil je een document rechtstreeks vanuit het dossier met de klant delen? Alles kan vanuit dezelfde interface. Dat geldt ook voor je kerntaken van samenstellen, beoordelen en controleren. Via geïntegreerde apps doe je alles actueel, veilig én volgens de geldende wet- en regelgeving in CaseWare Cloud. Alle processen zijn met elkaar verweven, je hergebruikt de data en de samenwerking met klanten en collega’s is ook volledig geïntegreerd.”  

Herbruikbaarheid en minder handelingen

“In je dagelijkse werkzaamheden voer je vaak verschillende acties uit op dezelfde set data van een klant. Zo werk je de rapportage en de kwaliteitschecks normaal gesproken na elkaar uit, terwijl je deze twee processen ook parallel kunt laten verlopen. Je hebt de informatie toch al beschikbaar, waarom zou je de handelingen niet uit laten voeren terwijl je bezig bent? CaseWare Cloud is zo ingericht dat alles wat synchroon kan, synchroon gebeurt. Dit scheelt veel tijd, terwijl je niet inlevert op kwaliteit of overzicht. Integendeel, door het volgen van workflows ben je er zeker van dat je geen onderdelen van het proces over het hoofd ziet of vergeet. Geen omslachtig en foutgevoelig geschakel tussen tools meer maar wel een groter en relevanter overzicht.” 

Integrated accounting geeft je handvatten en kansen

“Alle tijd die je vrijspeelt door de werkwijze van integrated accounting te adopteren, kun je inzetten om je klant nog meer waarde te bieden. De tijd dat je jouw klanten één keer in het jaar sprak en dat elk gesprek er zo’n beetje hetzelfde uitzag, laat je dan achter je. Je gaat echt naast je klant staan en samenwerken aan het verbeteren van de organisatie. Door de betere inzichten die je uit de data haalt, schiet je meerwaarde omhoog. Je hebt alle data beschikbaar, zet ze dus in voor jullie gezamenlijke voordeel.” 

Ben je benieuwd hoe integrated accounting er concreet in CaseWare Cloud uitziet? Neem contact met ons op.

 

Bron: CaseWare - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws