KPMG onderzoekt bitcoinblunder

NEW YORK - Een organisatie maakte per ongeluk bitcoins in plaats van dollars over naar klanten. Eén klant kreeg 701 BTC overmaakt, liefst 28 miljoen dollar. KPMG onderzoekt de blunder.

BlockFi is een bedrijf waar klanten bitcoins kunnen stallen en daar rente over kunnen krijgen. Klanten kunnen hun bitcoins ook als onderpand gebruiken om echt geld te lenen. BlockFi beheert meer dan 15 miljard dollar aan activa en heeft honderden miljoenen aan rente gegenereerd voor klanten.

In maart had het bedrijf een promotieactie. Klanten die een bepaald volume bitcoins verhandelden kregen dollars cadeau. De beloning werd alleen per abuis niet in dollars overgemaakt maar in bitcoins. In die tijd was 1 bitcoin liefst 40.000 dollar waard. Een klant die 701 bitcoin als cadeautje kreeg werd dus 28 miljoen dollar rijker.

Onderzoek KPMG

BlockFi merkte de fout pas op 15 mei op. Er werd meteen actie ondernomen om de bitcoins terug te krijgen. Klanten die ten onrechte bitcoins hadden ontvangen kregen het aanbod deze terug te storten en daarvoor 1000 dollar te ontvangen. Anders zouden er juridische stappen volgen.

Een groot aantal klanten ging op het voorstel in, maar volgens BlockFi is er nog circa 6 miljoen dollar zoek. KPMG is ingeschakeld om een ​​volledige audit van het incident uit te voeren, aldus theblockcrypto.com. Volgens sommigen zou de blunder van BlockFi een rol gespeeld kunnen hebben in de recente Bitcoin-crash.

Laatste nieuws