Noodzakelijke update digitale ondertekentool OpenSBR

AMSTERDAM - Bij het deponeren van een digitale accountantsverklaring moeten stukken voorzien zijn van een zogenaamde detached signature, een digitale handtekening. Als hiervoor gebruik wordt gemaakt van de open source tool van OpenSBR is een update noodzakelijk. Dit omdat de wijze waarop het e-mailadres in de jaarrekening is opgenomen is gewijzigd. Hierover bericht de NBA.

Een detached signature maakt het voor de KVK onder meer mogelijk de jaarrekening zonder e-mailadres te verstrekken aan maatschappelijk verkeer, waarbij de digitale handtekening van de accountant valide blijft.

In de nieuwe Nederlandse Taxonomie is de wijze waarop het e-mailadres in een jaarrekening is opgenomen gewijzigd, met als gevolg dat ook software voor digitale ondertekening aangepast moet worden. Als de accountant gebruik maakt van de open source tool van OpenSBR, dan moet deze eigenhandig worden geüpdatet. De update is hier te vinden. Het betreft hier het project SBR Assurance 2.0.

Als de open source tool niet wordt geüpdatet, dan keurt de KVK de deponering van digitale jaarverslagen, gebaseerd op de laatste Nederlandse Taxonomie, af. Deponering heeft dan niet plaatsgevonden. Bij accountants die gebruik maken van commerciële software wordt de update automatisch verzorgd.

 

Bron: NBA

Laatste nieuws