Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij fulltime terugkeer

ERMELO - Bijna de helft van de Nederlanders die thuiswerkt, ziet een volledige terugkeer naar kantoor niet zitten wanneer de coronapandemie onder controle is.

Een kwart van de thuiswerkers gaat zelfs op zoek naar een andere baan wanneer er weer fulltime op kantoor moet worden gewerkt. Dat komt naar voren uit een onderzoek dat kortingenwebsite Acties.nl door onderzoeksbureau Panelzicht liet uitvoeren.

Tijd en vrijheid zijn voor veel ondervraagden belangrijke redenen om het liefst zo lang mogelijk thuis te blijven werken. Zo vreest 43% van hen dat hun werk-privébalans wordt verstoord. Bij thuiswerkers onder de 30 jaar is dat percentage met 55% een stuk hoger. Een derde van alle thuiswerkers verwacht op kantoor minder productief te zijn dan tijdens een gemiddelde thuiswerkdag.

Vrouwen zien vaker op tegen de terugkeer naar een fulltime werkweek op kantoor dan mannen. Toch zijn mannen eerder van plan om hierdoor van baan te wisselen dan hun vrouwelijke collega's.

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Panelinzicht onder ruim duizend Nederlanders. Alle respondenten zijn in loondienst en werken momenteel geregeld vanuit huis.

Laatste nieuws