Accountant thuis productiever dan op kantoor

AMSTERDAM - Volgens kleinere accountantskantoren verspillen hun medewerkers thuis minder tijd dan op kantoor. Andere zakelijke dienstverleners signaleren hetzelfde ‘positieve’ neveneffect van de coronacrisis. Dit komt naar voren uit de MKB-Barometer, een enquête van Teamleader, een leverancier van bedrijfssoftware, onder 300 Nederlandse mkb-bedrijven.

Onder andere accountants en financieel adviseurs zijn ondervraagd over de impact van een jaar corona op hun werknemers. Een op de drie ondervraagde mkb’ers ziet dat werknemers thuis productiever zijn dan op kantoor. De werknemers zijn bijvoorbeeld veel minder tijd kwijt bij de koffieautomaat, waar normaal een praatje wordt gemaakt. Er is wel verschil tussen werknemers met en zonder kinderen. Met name die laatste groep werkt thuis harder door. Bijna een kwart (22%) van de werkgevers stelt vast dat werknemers zonder kinderen productiever zijn dan collega’s met kinderen.

Bij bedrijven die zijn getroffen door de coronapandemie had dat in ruim de helft van de gevallen geen blijvend negatief effect. Bijna een kwart geeft zelfs aan dat corona positief heeft uitgepakt voor hun bedrijfsresultaten. Zo heeft meer dan driekwart van de mkb-bedrijven in de zakelijke dienstverlening geen medewerkers hoeven ontslaan, 19% heeft zelfs meer personeel aangenomen.

 

Zie ook: Meer aandacht voor welzijn personeel door corona

 

Bron: Teamleader

Laatste nieuws