TNO: Kantoor wordt ontmoetingsplek, thuiswerk is productiever

DEN HAAG - Veel werknemers die nu thuiswerken willen ook na de coronapandemie een groot deel van het werk thuis doen. Ze willen naar kantoor om te kunnen samenwerken, om elkaar te ontmoeten en voor sociale contacten, maar werken liever thuis als ze zich moeten concentreren. Dat blijkt uit een onderzoek dat TNO hield onder een kleine tienduizend werkenden.

Bijna een op de vier werknemers die nu thuiswerken, wil dat straks grotendeels of volledig blijven doen. De helft van de thuiswerkers wil een mix van thuiswerken en op locatie. Minder reistijd en betere productiviteit zijn belangrijke redenen om te willen blijven thuiswerken. Een deel van de ondervraagden wil juist weer terug naar kantoor, omdat ze denken dat het beter is voor hun carrière.

In maart 2021 werkte ruim de helft van de werknemers volledig op locatie en combineerde 14% thuiswerken met werken op locatie. De overige 35% van de werknemers werkte volledig vanuit huis. Voor de meeste werknemers op locatie is thuiswerken helemaal geen optie omdat het werk dat niet toelaat. Hoewel 80% van de werknemers op locatie aangeeft dat de maatregelen worden nageleefd is 1 op de 6 bang om op het werk met corona besmet te raken. De huidige thuiswerkers willen ook na de pandemie veelal vanuit huis blijven werken. Vooral vanwege sociale contacten en samenwerken wil men weer naar kantoor. Geconcentreerd werken doen zij juist liever thuis.

Meer informatie: 3e meting van het NEA-COVID-19 onderzoek van TNO.

 

Bron: TNO

 

Laatste nieuws