Britten onderzoeken mogelijkheden voor eigen 'britcoin'

LONDEN - Het ministerie van Financiën in het Verenigd Koninkrijk heeft in samenwerking met de eigen centrale bank een taskforce opgezet om het nut van een eigen cryptomunt te onderzoeken. Dat maakte de Britse minister van Financiën Rishi Sunak vandaag bekend. De minister noemt het project op Twitter gekscherend "britcoin".

Het onderzoek moet uitwijzen welke risico's en kansen het hebben van een eigen cryptomunt met zich meebrengt. De centrale bank in het Verenigd Koninkrijk, Bank of England, benadrukte wel dat een eigen cryptomunt niet ter vervanging van contant geld bedoeld is. Bovendien zal een potentiële 'britcoin' niet de rol van bankrekeningen overnemen.

Het Verenigd Koninkrijk is niet het eerste land dat een onderzoek naar een eigen cryptomunt aankondigt. China is al langere tijd bezig met het uitbrengen van een eigen digitale munt. De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde vorige week ook een soortgelijk onderzoek aan, maar benadrukte daarbij dat het zeker nog een aantal jaar zal duren voordat een Europese cryptomunt eventueel op de markt komt.

 

Foto: Rishi Sunak

Laatste nieuws