Verkade: brief is uit context gehaald

AMSTERDAM - Ted Verkade had op het moment dat het FD hem vragen stelde geen herinnering aan de brief die aanleiding was voor zijn terugtrekking als kandidaat-voorzitter van de NBA. Dat schrijft Verkade in een persoonlijke terugblik op zijn terugtrekking als kandidaat-voorzitter op het NBA-platform Accountant.nl

Verkade: "Plotseling dook er een brief op. Een journalist van het FD die veel van deze zaak weet, meent dat ik daarin onware beweringen heb gedaan en meldt dat hij nog diezelfde dag iets gaat publiceren. Hij vraagt de NBA om een reactie. Ik heb geen herinnering aan de brief, het is ruim zes jaar geleden, en doe navraag bij BTB. Men vertelt mij dat de zaak nog onder de rechter is en herinnert mij aan mijn contractuele geheimhoudingsplicht die ook na mijn uittreden in 2015 voortduurt. Ik kan en mag niet inhoudelijk op deze zaak reageren. Ik respecteer de gemaakte contractuele afspraken en we hebben natuurlijk ook gewoon het fundamentele beginsel van vertrouwelijkheid".

"Inmiddels weet ik iets meer; de brief volgde op een formele aansprakelijkstelling en dan is het gebruikelijk dat je de aansprakelijkheid gemotiveerd afwijst. Ik heb de ontwikkelingen in deze zaak niet meer gevolgd, maar ben zelf even gaan googelen en vond een latere uitspraak van de rechtbank waaruit blijkt dat het heel genuanceerd lag. Wat ik daar las wist ik op het moment dat het mij gevraagd werd niet, het was ook van ver na mijn vertrek bij BTB. Maar de FD-journalist die de zaak veel beter kent, moet dat toch ook geweten hebben. Het is een uit zijn context gehaalde brief."

Verkade schrijft verder dat hij niet denkt dat de NBA, Ebbinge of hemzelf iets te verwijten valt over hoe dit traject is gelopen. ‘Het is gewoon een ongelukkige en niet te voorziene samenloop van omstandigheden. Ik hoop dat de NBA snel een nieuwe kandidaat voor het voorzitterschap vindt en wil degenen die over de kwaliteiten en ervaring beschikken om deze moeilijke positie te vervullen, aanmoedigen om hun verantwoordelijkheid te nemen en naar voren te stappen.

Lees het hele artikel van Ted Verkade op het NBA-platform Accountant.nl

Laatste nieuws