HLB Van Daal en WVDB Adviseurs Accountants tekenen fusie-overeenkomst

16-04 06:07 | bron: AccountancyWorld

WAALRE - HLB Van Daal en WVDB pakken de kans samen een team te vormen en hebben een fusie-overeenkomst getekend. Dankzij de krachtenbundeling ontstaat HLB Witlox Van den Boomen: een full-service financieel dienstverlener van formaat, verdeeld over zeven multidisciplinair ingerichte vestigingen in Brabant en Limburg. Met de gecombineerde kennis en kunde van circa 600 medewerkers voorziet de fusieorganisatie ondernemers van hoogwaardig advies op het gebied van accountancy, fiscale, juridische, corporate finance en HR-vraagstukken.

Vlak voor het einde van 2020 tekenden de Brabantse advieskantoren HLB Van Daal en WVDB een intentieverklaring. Het overleg dat beide organisaties de afgelopen maanden voerden, bevestigde hun beeld van een fusie die voorbestemd leek. De advieskantoren delen niet alleen dezelfde opvattingen over kwaliteit, innovatie en klantbenadering, maar tonen ook grote overeenkomsten op het gebied van cultuur en talentontwikkeling. Mede daarom staan er nog geen vier maanden na het ondertekenen van de intentieverklaring nu ook de vereiste handtekeningen onder de fusie-overeenkomst.

Waarom fuseren?

De komende jaren zullen er significante verschuivingen plaatsvinden in de accountantsbranche. De kosten en inspanningen om compliance en kwaliteit te borgen in de praktijken zullen stijgen. Dit vraagt om voldoende schaalgrootte om continu investeringen in kwaliteit en hoogwaardige data-oplossingen te kunnen blijven doen. Hetzelfde geldt om de noodzakelijke kennis in continuïteit te borgen die nodig is om invulling te geven aan hoogwaardige adviesvraagstukken die voortvloeien uit een toenemende complexiteit en digitale ontwikkelingen die in een stroomversnelling gaan komen. 

Fusie borgt continuïteit op lange termijn

Het menselijk kapitaal zal op de langere termijn altijd het onderscheid uitmaken. Size matters! Dit geldt ook voor wat betreft de positie op de arbeidsmarkt. Het zijn van een aantrekkelijke en zichtbare werkgever is van groot belang in de ‘war for talent’. Derhalve is groei dan ook noodzakelijk.

Stephan Seijkens, bestuurder WVDB: “Door deze krachtenbundeling kunnen we een nog betere invulling geven aan onze multidisciplinaire adviesorganisatie door nog meer en betere specialisten aan ons te binden die onze klanten helpen met hoogwaardige adviesvraagstukken. Wij zijn ervan overtuigd dat we elkaar op marktsegmentatie en advies sterker EN beter maken. Een complementaire keuze!”

Autonoom groeien zou naar verwachting te langzaam gaan om mee te kunnen blijven doen aan de bovenkant van de markt. Daarnaast is een goede spreiding van klanten in het MKB en MKB+ bereik noodzakelijk om niet te kwetsbaar te worden door periodieke roulatie van grote klanten. Vandaar de gezamenlijke visie dat strategische samenwerking door middel van een fusie dé manier is om de continuïteit van beide bedrijven op lange termijn te borgen.

Internationaal netwerk HLB

Koppeling aan een goed internationaal netwerk is van wezenlijk belang. Het wereldwijde HLB-netwerk van onafhankelijke advies- en accountantskantoren sluit goed aan bij de ambitie van de fusieorganisatie. Met een geschiedenis van innovatie en samenwerking is HLB toegewijd om klanten over de grenzen heen te helpen groeien. Met de kracht van 25.000 professionals in 150 landen combineert HLB lokale expertise en wereldwijde capaciteit om aan klantbehoeften te voldoen. De meer dan 700 HLB member firms zijn lokaal gevestigd met diepe wortels in hun lokale gemeenschap en zijn nauw verbonden met professionals van over de hele wereld.

Pascal Kosters, bestuurder HLB Van Daal: "We hebben een gezamenlijke strategie die gefocust is op een full-service en multidisciplinaire organisatie. Onze visie over de toekomst is gelijk. We willen onze klanten een 9+ ervaring geven, een aantrekkelijke en zichtbare werkgever zijn èn toekomstbestendig zijn."

Zichtbaar één

Beide kantoren opereren voorlopig nog onder hun eigen naam en verwachten in het najaar als de gefuseerde organisatie HLB Witlox Van den Boomen naar buiten te treden.

 

Bron: WVDB

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
06 mei Accountant thuis productiever dan op kantoor
06 mei Loket NOW 5 geopend
06 mei ING boekt in eerste kwartaal winst van 1 miljard euro
06 mei Thuiswerken steeds vaker onderdeel van arbeidsvoorwaarden
06 mei ABP was vorig jaar 1,5 miljard kwijt aan bonussen
06 mei Nooit meer werkdagen van 16 uur. Elke btw-maand.
06 mei De voordelen van automatisering: En waarom accountancy er niet door verdwijnt
06 mei KING Software presenteert nieuwe namen voor online boekhoudpakket iMUIS Online: KING Accountancy en KING Finance
05 mei Hoe trends uit het alledaagse leven de accountancy branche beïnvloeden
05 mei Clubhouse! En 6 andere online marketing tips die je kunt inzetten voor jouw accountantskantoor?
05 mei Meer aandacht voor welzijn personeel door corona
05 mei PE-Zomersessies voor Accountants (video)
05 mei Accountancy nieuwe stijl: De backoffice accountant als adviespartner
05 mei Een bedrijfsfinanciering aanvragen? Aan deze voorwaarden moet je voldoen
05 mei Download de gratis ePaper - Risicoclassificatie model
04 mei ADO Den Haag start WHOA-procedure
04 mei Minder bedrijven opgeheven in eerste kwartaal 2021
04 mei Europese banken gaan strijd aan met Amerikaanse betaalreuzen
04 mei Benchmarken: kijk, vergelijk, en groei
04 mei Meer rendement uit je boekhoudafdeling? 5 redenen waarom KPI’s onmisbaar zijn.
03 mei Loket voor vijfde ronde NOW gaat donderdag open
03 mei KPMG volgens LinkedIn beste werkgever van Nederland
03 mei NBA-voorzitter neemt deel aan Busy Season Talks
03 mei NBA start werving van nieuwe voorzitter
03 mei Dit is waarom dashboards juist voor ZZP'ers zoveel meerwaarde bieden.
Poll
Ik heb voldoende mogelijkheden om thuis te werken
Het Accountancyworld netwerk
Accountancyworld verbindt professionals uit de Finance met elkaar. Word ook onderdeel van Accountancyworld!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?