Ruim 74.000 aanvragen toegekend voor vierde loonsubsidieregeling

AMSTERDAM - Het UWV heeft ruim 74.000 aanvragen van bedrijven toegekend voor de vierde ronde van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW).

Er is inmiddels al 2,1 miljard euro overgemaakt aan deze bedrijven. In totaal verwacht het UWV circa 3,2 miljard euro aan voorschotten over te maken voor de vierde periode van de NOW.

De bedrijven van wie de aanvraag voor de vierde NOW is goedgekeurd hebben samen 1,3 miljoen mensen in dienst. Om in aanmerking te komen voor de steun moesten ondernemers kunnen aantonen dat ze minstens 20% omzetverlies hebben geleden in een periode van 3 maanden.

De vierde NOW-regeling heeft betrekking op de periode januari tot en met maart. Het UWV heeft bijna 3.500 aanvragen afgewezen omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden. Bijna de helft van het aantal goedgekeurde aanvragen komt van horecabedrijven, cateraars en detailhandel.

Binnen NOW 4 konden bedrijven tot maximaal 85% van de loonsom vergoed krijgen, als al hun inkomsten zijn weggevallen. Dat is meer dan de maximale vergoeding van 80% die eerder werd geboden.

Het UWV bereidt zich nu voor op de vijfde aanvraagperiode NOW. Werkgevers met minimaal 20% omzetverlies over een periode van drie maanden kunnen dan een tegemoetkoming aanvragen voor de loonkosten in de maanden april, mei en juni van dit jaar. De voorwaarden van NOW 5 zijn gelijk aan die van NOW 4. Bedrijven kunnen vanaf 6 mei tot 30 juni een aanvraag indienen voor de vijfde periode NOW.

 

Bron: UWV / ANP

Laatste nieuws