Meer informatie over business valuation & bedrijfsopvolging voor het MKB

EINDHOVEN - Marc Couteaux is een gedreven adviseur op het gebied van bedrijfswaardering en fiscale begeleiding bij bedrijfsopvolging. Bij dat laatste moet u ook denken aan sparren en meedenken over de vorm waarin een bedrijfsopvolging wordt gegoten. Dergelijke vragen komen vaak eerst op het bordje van de accountant of adviseur. Deze kunnen hem inschakelen bij vragen op dit gebied.

Voorbeeld: Stel, er wordt gedacht aan de participatie van een werknemer en de gedachte speelt om de financiering voor de participant vorm te geven m.b.v. cumprefs. In zo`n geval moet er een rentepercentage afgesproken worden voor de cumprefs, en dat gaat verder dan alleen maar handjeklap. Fiscaal moet beoordeeld worden of er geen sprake is van een lucratief belang, of een verborgen schenking. Economisch moet gekeken worden naar de haalbaarheid om de cumprefs over te nemen of in te trekken. Van belang hierbij is onder andere de “Dept Service Capacity Ratio”. Marc helpt u hierbij.

Voordat er ingegaan kan worden op bovenstaande vraag moet de onderneming gewaardeerd worden. Marc heeft veel ervaring met waarderen, waarbij de voorkeur is om hierbij gebruik te maken van de discounted cash flow methode (DCFm). De reden daarvoor is dat deze methode momenteel als enig juiste methode gezien en gebruikt wordt door banken, Big4- en veel andere accountantsorganisaties, corporate finance kantoren en de belastingdienst. Echter, mits met dezelfde grondslagen gerekend wordt, is de uitkomst exact hetzelfde als de oudere bekende MOBACH methode. Het verschil is wel dat de MOBACH methode naar het verleden kijkt en de DCFm naar de toekomst. Bovendien is de DCFm veel verfijnder en uitgebreider. Maar nogmaals, hoewel de sommetjes verschillend zijn, is de uitkomst hetzelfde. Marc rekent het u graag voor bij u op kantoor op uw eigen flipover.

Marc is 59 jaar en heeft naast diverse administratieve opleidingen een HBO opleiding fiscale economie gevolgd en is in het bezit van de diploma`s Register Adviseur Bedrijfsopvolging, fiscaal-juridisch en business valuation.

Naast waarderingsvraagstukken en bedrijfsopvolging binnen personenvennootschappen en rechtspersonen heeft Marc ervaring met geruisloze terugkeer, omzetting van rechtspersonen, diverse vormen van fusies en splitsingen en andere herstructureringen.

Op verzoek geeft Marc graag uitleg en een presentatie over de in eigen beheer ontwikkelde rapportagesoftware die hij gebruikt bij de waardering van een onderneming. Bel naar 06 51 299 647 voor een afspraak.

Het werkgebied van Marc ligt binnen een straal van ± 100 km rond Eindhoven. Ook kan Marc referenties geven van zowel accountants als van eindklanten.

Meer weten?

Speelt er bij u op dit moment iets waarvoor u Marc wellicht zou willen inschakelen?

Neem dan vrijblijvend contact op via: https://www.couteauxbusinessvaluation.nl/contact.

Laatste nieuws