Vijlbrief denkt aan versoepelde afbetaling belastingschulden

DEN HAAG - Voor bedrijven met opgelopen belastingschulden door de coronacrisis zit afstel er waarschijnlijk niet in, maar mogelijk wel meer uitstel van betaling. Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën overweegt om ondernemers toestemming te geven hun belastingschuld later af te betalen en de betaling uit te smeren over een langere periode. Vijlbrief liet dat vanochtend weten in een interview met BNR.

De belastingschuld van bedrijven is de afgelopen tijd opgelopen tot circa 17 miljard euro. Wanneer de huidige regels gehanteerd worden moeten die schulden vanaf 1 oktober 2021 over een periode van 3 jaar worden ingelost. Voor een deel van de bedrijven lijkt dat echter een belangrijke belemmering te gaan vormen om na eventuele versoepelingen van de coronamaatregelen weer in een levensvatbare situatie terecht te komen. De staatssecretaris overweegt daarom om deze regels aan te passen. ‘We moeten voorkomen dat de bedrijven een emmer water achter hun boot hebben hangen als ze de crisis uitkomen’, aldus Vijlbrief tegen BNR.

Vijlbrief wil de komende maanden drie mogelijke versoepelingen bestuderen. Hierbij gaat het in de eerste instantie om een verschuiving van de begindatum van 1 oktober naar een later moment. Daarnaast denkt Vijlbrief erover na de maximale afbetalingstermijn te verlengen van drie jaar naar langer en overweegt hij de belastingrente te verlagen.

Kwijtschelding van belastingen is volgens Vijlbrief niet aan de orde.

 

Bron: BNR

Laatste nieuws