Hooggerechtshof geeft aanklager toegang tot belastingpapieren van Trump

NEW YORK - Het Amerikaans Hooggerechtshof heeft besloten dat oud-president Donald Trump zijn belastingaangiftes en andere financiële gegevens moet vrijgeven aan aanklagers in New York. Die doen strafrechtelijk onderzoek naar de financiën van de oud-president.

De advocaten van Trump hadden het Hooggerechtshof verzocht een uitspraak van een lagere rechtbank te blokkeren. Die besloot vorig jaar oktober dat de accountant van Trump, het bureau Mazars USA, de financiële gegevens moest overhandigen aan een onderzoeksjury die was ingesteld door Cyrus Vance, hoofdaanklager in het New Yorkse stadsdeel Manhattan. De opperrechters wezen het verzoek van Trump zonder verder commentaar van de hand.

Als enige president in de recente geschiedenis heeft Trump altijd geweigerd zijn belastingaangiftes vrij te geven. Die zullen de aanklagers inzicht bieden in de opbouw van zijn vermogen en de activiteiten van het vastgoedconcern van zijn familie, de Trump Organization.

Met de uitspraak van het Amerikaans Hooggerechtshof komt een einde aan een slepend juridisch gevecht tussen Trump en de aanklagers uit New York. 

Laatste nieuws