Grootste waardedaling voor bitcoin in een maand tijd

NEW YORK - De koers van de bitcoin is in de nacht van maandag op dinsdag met 10,9% gedaald tot onder de 50.000 dollar (41.072 euro). Dat komt door zorgen bij beleggers dat de koers van de digitale munt mogelijk te hard is gestegen. Daarnaast verzilveren beleggers hun winsten.

Het is de grootste daling voor de bitcoin in een maand tijd. Zondag tikte de bitcoin nog een recordniveau van meer dan 57.000 dollar aan, maar sindsdien is een daling ingezet.

Mogelijk zou dat ook kunnen komen door een tweet van Tesla-topman Elon Musk, die zondag schreef dat de koersen van de bitcoin en de cryptomunt ethereum "hoog lijken". De koers van ethereum is ook flink gedaald.

Microsoft oprichter Bill Gates, zei onlangs nog dat moet worden uitgekeken dat mensen bij digitale munten niet in een soort manie belanden en dat voorzichtigheid geboden is met investeringen in digitale valuta.

Janet Yellen, de Amerikaanse minister van Financiën, zei eerder dat de bitcoin een zeer inefficiënte manier is om transacties af te handelen en een zeer speculatieve belegging is.

Laatste nieuws