Veel meer bedrijven vragen om loonsteun

AMSTERDAM - Veel meer bedrijven hebben al loonsteun aangevraagd in de eerste week van het vierde steunpakket NOW, dan tijdens de eerste week van de vorige ronde.

Ruim 34.000 bedrijven vroegen volgens het UWV vorige week compensatie aan voor de loonkosten. Dat zijn 13.000 bedrijven meer dan in de eerste week van NOW 3.0.

Het UWV denkt dat de toename komt vanwege de lockdown, die onlangs werd verlengd tot en met 2 maart. Met name de horeca en detailhandel worden hard geraakt.

De huidige ronde biedt een ruimere tegemoetkoming dan de vorige. Wanneer een bedrijf 100% omzet verliest, krijgt het 85% van de loonkosten vergoed. In de vorige ronde was dat nog 80%. Bedrijven komen pas in aanmerking als ze in drie maanden tijd minstens 20% minder omzet hebben gedraaid.

De afhandeling gaat snel, zegt het UWV. Inmiddels zijn de aanvragen van 22.000 bedrijven al goedgekeurd, samen goed voor 404 miljoen euro aan steun. Ook hebben bijna duizend van de aanvragers inmiddels gezamenlijk al 30 miljoen euro ontvangen. Bedrijven kunnen steun aanvragen tot en met 14 maart.

 

Bron: ANP

Laatste nieuws