Flinke omzetgroei AFAS Software (video)

LEUSDEN - AFAS Software heeft ondanks het uitbreken van de coronacrisis financieel een sterk jaar achter de rug. De softwareleverancier uit Leusden meldt in zijn jaarverslag 2020 een omzetgroei van 15% en een winst van €78 miljoen. De omzet van AFAS Software is in 2020 gestegen naar 192 miljoen euro, een jaar eerder was dat €166 miljoen.

Op 21 januari 2021 heeft EY Accountants LLP de controleverklaring bij de jaarrekening van AFAS Holding B.V. afgegeven. Daarmee was de doorlooptijd voor het opstellen van de jaarrekening 2020 als ook de controle wederom enorm kort. Zeker in een periode waarin thuiswerken de norm is en er slechts niet of nauwelijks sprake kan zijn van fysiek contract.

De productiviteit binnen AFAS Software is net als een jaar eerder flink gestegen, van €357 duizend naar €387 duizend per FTE in 2020. Dat is een stijging van liefst 8%. “Dit is echt een groot compliment waard naar onze mensen. Dat we in deze tijd samen hiertoe in staat zijn is heel mooi om te zien”, meldt CFO Arnold Mars.

Volledig digitale controle

De controle van AFAS is inmiddels een volledig digitale controle. Op 5 januari starten zijn wij gestart met onze controlewerkzaamheden. Snelle adequate communicatie staat hierbij centraal. De oplevering van onderliggende documentatie bijvoorbeeld via AFAS Online en met waar mogelijk het implementeren van repeterende taken. De leden van het controleteam hebben leesrechten in  AFAS Profit. Handig ter ondersteuning van onze werkzaamheden, het uitvoeren van analyses en het ontvangen van onderbouwingen. Controle vragen als ook de antwoorden direct via de Portal. Handig dus. Vraag en aanbod. En om het geheel te stroomlijnen even een dagelijkse afstemming via Teams. Om vragen te stellen maar natuurlijk ook even bij te praten. Zo is de controle niet alleen efficiënt maar ook leuk en leerzaam voor iedereen. Ons team kijkt in ieder geval terug op een goede controle, een fijne samenwerking en een prima resultaat.

"Hét hoogtepunt van dit jaar had natuurlijk de verhuizing naar ons nieuwe hoofdkantoor (zie foto) moeten worden. En het pand is af, maar werken doen we er nog niet. We realiseren ons dat het geen bescheiden pand is. Maar onze ambities gaan vooral over wat er ín het gebouw gebeurt. We willen het goed hebben met elkaar. Met onze collega’s, met klanten, met gasten. De essentie van ons nieuwe hoofdkantoor is dat we willen verbinden. 

 

Bron: AFAS Software - partner AccountancyWorld

Foto: nieuwe kantoor van AFAS Software

Laatste nieuws