Koenen en Co ging van best of breed naar best of suite

De accountants en adviseurs van Koenen en Co gingen in één klap met hun hele organisatie over naar een nieuw softwarepakket. Dat werd een succes, dankzij de bijzonder grondige voorbereiding. “Daardoor hebben we nú al de ruimte om serieuze efficiëntieslagen te maken.”

Keuze voor één systeem

Door het brede scala aan werkzaamheden had Koenen en Co in de loop der jaren ook een scala aan softwarepakketten opgebouwd. Nico van Knippenberg, voorzitter van het dagelijks bestuur: “We kozen altijd voor best of breed. Vanuit de gedachte: dan hebben we het op alle onderdelen uitstekend voor elkaar. Dat klopte wel, maar we knoopten daardoor ook allerlei losse systeempjes aan elkaar. Dat is arbeidsintensief in het onderhoud, en het is een risico. Tel daarbij op dat de eisen voor privacy en security steeds strenger worden, en je snapt waarom we besloten de overstap te maken naar best of suite.”

Dat werd AFAS. “Daar ging geen enorme selectieprocedure aan vooraf, eigenlijk. We gebruikten AFAS Fiscaal al, dus kenden we de look en feel. Maar de doorslag gaven onze collega’s.

We hebben ons oor te luister gelegd bij verschillende kantoren in onze branche, en hebben gewoon gevraagd: joh, hoe doen jullie dat, en hoe bevalt ‘t? Daar kwam AFAS veruit als beste uit.” 

Lees hier heel het verhaal van Koenen & Co

Laatste nieuws