Visa zet streep door miljardenovername fintechbedrijf Plaid

SAN FRANCISCO - Visa heeft besloten de geplande overname van fintechbedrijf Plaid stop te zetten, omdat de Amerikaanse overheid de deal wilde blokkeren. Dat melden beide bedrijven in een gezamenlijke verklaring. Met de overname zou een bedrag van circa 4,3 miljard euro gemoeid zijn.

In januari vorig jaar kondigde creditcardmaatschappij Visa aan dat het Plaid wilde overnemen. Plaid is gespecialiseerd in financiële technologie, waarbij bankrekeningen gekoppeld worden aan apps. Met de overname wilde Visa profiteren van de sterk groeiende fintechmarkt.

De Amerikaanse autoriteiten vinden echter dat Visa al te veel marktmacht heeft en door de overname zou dat alleen maar worden versterkt. Er is zelfs gedreigd met een rechtszaak.

Visa zegt dat het die zaak met vertrouwen tegemoet zou hebben gezien. "We zijn ervan overtuigd dat we de rechtszaak gewonnen zouden hebben, omdat de activiteiten van Plaid aanvullend zijn op die van ons, in plaats van concurrerend", aldus topman Al Kelly. Desondanks heeft Visa besloten de overname niet door te zetten.

Laatste nieuws