Accountancy-studenten op Saxion zijn met Exact klaar voor de beroepspraktijk

DEVENTER - Op de Hogeschool Saxion gebruiken studenten Accountancy al vanaf hun eerste jaar de gratis online boekhoudsoftware van Exact als ondersteunend lesmateriaal. Zo weten ze al vroeg in hun studie hoe de actuele beroepspraktijk eruitziet. Patrice Bruins, docent op Saxion, is enthousiast.

Begrijpen van financiële processen

“De studenten werken tijdens het eerste jaar van de opleidingen met het softwarepakket Exact Online voor Boekhouden,” vertelt Bruins. “In het tweede jaar ligt de focus meer op productie en de bijbehorende software. Werken met de software sluit aan bij de vakken die ze volgen; zo leren ze goed de verschillende financiële processen binnen een bedrijf kennen, en de digitalisering van het vak.”

Geen investering nodig

Bruins legt uit dat Saxion onder andere voor een samenwerking met Exact koos omdat er geen investering nodig was: “We hoefden geen software of servers aan te schaffen of onze ICT-infrastructuur te veranderen. Bovendien is het handig dat met de online software studenten waar en wanneer ze maar willen aan opdrachten kunnen werken. Docenten houden via internet realtime hun vooruitgang bij en kijken opdrachten na. Dat past echt bij studeren anno nu.”

Positieve reacties studenten

De reacties van studenten zijn volgens Bruins positief. “We zien dat ze snel uit de voeten kunnen met de software, maar ook dat ze het grotere plaatje ontdekken; de achterliggende gedachte van een ERP-pakket en hoe een klein bedrijf hier op een andere manier profijt van heeft dan een multinational. Ook als er op hun toekomstige werkplek met andere software wordt gewerkt, begrijpen ze dus nog steeds het achterliggende concept en de systematiek.

Altijd up-to-date

“De online software is altijd up-to-date en identiek aan wat op de werkvloer gebruikt wordt. Zo weten we zeker dat onze studenten klaar zijn voor de toekomst. Bovendien geeft online software veel interessante mogelijkheden voor het onderwijs: omdat je met verschillende rollen en rechten kunt werken, zou je bijvoorbeeld vierdejaarsstudenten de boekhouding van eerstejaarsstudenten kunnen laten nakijken. Zo kan je de praktijk op een gecontroleerde, realistische en leerzame manier nabootsen.”

Ook aan de slag met Exact Online voor Onderwijs? Bezoek dan https://www.exact.com/nl/partners/onderwijs voor meer informatie.

 

Bron: Exact - partner AccountancyWorld

Laatste nieuws