ING-medewerkers kunnen ook na coronacrisis deels vanuit huis blijven werken

AMSTERDAM - Ook na de coronacrisis kunnen de ruim 53.000 werknemers van ING deels vanuit huis blijven werken. Dat zegt topman Steven van Rijswijk in gesprek met diverse media. "Het is duidelijk dat er een andere balans zal zijn dan voor corona", zo schetst de topman de toekomst voor zijn personeel. Van Rijswijk verwacht dat ongeveer de helft van het werk vanuit huis gedaan kan worden.

Momenteel werkt 80% van al het ING-personeel vanuit huis. De ervaringen van nu leren dat er veel mogelijk is op het vlak van werken op afstand.

Hiermee wordt ook de rol van kantoorruimtes en de inrichting daarvan anders, aldus van Rijswijk. "Het zou best weleens kunnen worden als voetbalkantines. Je komt eerst in een groep bij elkaar voor informeel overleg op kantoor, en gaat vervolgens naar huis om daarna verder te werken."

Dat ING-personeel voor 50% vanuit huis kan werken, is volgens de topman geen regel maar een "basisaanname". Op dit moment onderzoekt de bank in 8 landen via welke richtlijnen dat kan. Daarbij is er ook aandacht voor de regelgeving in de verschillende landen waar de bank actief is.

Grote Amerikaanse techbedrijven, zoals Twitter en Microsoft kondigden ook al toekomstplannen aan waarbij werken vanuit huis een vast onderdeel van de werkweek wordt.

Laatste nieuws